Actualitate

Primăria Mangalia majorează bursele pentru elevi

Consiliul Local Mangalia a aprobat recent un proiect inițiat de primarul Cristian Radu, privind majorarea burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, începând cu semestrul I din anul şcolar 2019-2020. Astfel, pentru elevii care obţin burse de performanţă, suma crește de la 80 la 200 de lei. Pentru beneficiarii burselor de merit, suma se majorează de la 70 la 80 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu şi sociale, sumele alocate cresc de la 55 la 60 de lei, respectiv de la 50 la 55 de lei. Această măsură, alături de taberele gratuite oferite de Primarie, încurajează elevii să obțină rezultate mai bune la învățătură.

„Ca primar, voi susține întotdeauna actul educaţional și voi încuraja investițiile în unitățile de învățământ, cum este cazul sălii de sport de la Scoala nr. 2 sau proiectul de construire a noului sediu pentru Școala „Gala Galaction”, cu fonduri UE. În funcţie de resursele bugetare, căutăm soluții să acordăm şi alte tipuri de recompense primilor elevi din fiecare clasă. Pe această cale, țin să precizez că Primăria Mangalia este la zi cu plata burselor aferente anului școlar 2018-2019. Au fost situații în care unele unități de învățământ au transmis cu întârziere, la Primărie, tabelele cu bursele elevilor sau documentele au fost refăcute din cauza unor erori. Din acest considerent, au existat unele întârzieri la plata burselor, dar în prezent situația este rezolvată. După aprobarea bugetului pe anul în curs, urmează să plătim, până la sfârșitul lunii martie, bursele pe semestrul I din actualul an școlar. Fac apel, încă o dată la directorii de școli și licee să transmită corect și la timp dosarele privind bursele elevilor. În municipiul Mangalia, există aproximativ 1600 de elevi care beneficiază de cele patru categorii de burse oferite de municipalitate”, a spus primarul Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top