Politic

Bogdan Bola îi cere explicații noului ministru al Educației, în chestiunea burselor școlare

Săptămâna trecută deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola a solicitat public noului ministru al Educației, Liga Deca, să revoce Ordinul nr. 5379 emis de Sorin Cîmpeanu pentru aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar, prin care bursele de merit ale elevilor din clasa a V-a și ale liceenilor care fac naveta din mediul rural au fost tăiate.

„După numai câteva zile, întrebată de presă ce anume are de gând pe acest subiect, Ligia Deca, în prima sa conferință de presă ca ministru al Educației, a declarat că o să se <uite pe ordinul de burse>”, spune Bogdan Bola.

 „Am auzit din dezbateri, înțelegerea mea este că parțial le rezolvăm cu suma forfetară pe navetă, dar o să mă uit pe partea de burse de merit pentru clasa a V-a”, a răspuns la acel moment ministrul Ligia Deca.

“La peste 2 săptămâni de la preluarea mandatului, ministrul garantat de Iohannis nu a reușit să citească un ordin care a revoltat opinia publică de o lună de zile. Este cât se poate de evident că doamna Deca a venit complet nepregătită în funcția de ministru, deși viza să ocupe această funcție de ani de zile. Școala a început de mai bine de o lună, iar responsabilii politici sunt incapabili să ia decizii în favoarea copiilor…

Pentru aceste motive, am solicitat formal ministrului Educației, prin intermediul unei întrebări parlamentare, să îmi transmită dacă a realizat o evaluare de legalitate a Ordinului nr. 5379/2022 și dacă a dispus revocarea acestuia, astfel încât elevii claselor a V-a să primească burse de merit, iar elevii care fac naveta din mediul rural să primească burse de ajutor social”, a declarat deputatul Bogdan Bola.

Potrivit HG nr. 1138/2022, bursele se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Așadar, Ministerul Educației este deja într-o mare întârziere cu asigurarea acestor burse. Potrivit procedurilor parlamentare, ministrul Educației are obligația să formuleze un răspuns până la data de 09.11.2022.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top