Politic

Bola: Ministrul Educației îi tratează pe elevi precum făceau Mazăre sau Constatinescu

bogdan bola bursele elevilor din mediul rural

Deputatul partidului Forţa Dreptei, Bogdan Bola, a luat cuvântul în Parlamentul României exprimându-și dezacordul față de situația elevilor din mediul rural care fac naveta și care au rămas fără bursă de ajutor social. O altă temă abordată a fost cea a transportului județean gratuit al elevilor. Bola a criticat lipsa de reacție a noului ministru al educației, Ligia Deca, în aceste chestiuni, pe care chiar el i le-a semnalat. Conform deputatului constănțean, această situație va contribui la creșterea abandonului școlar.

Bola a spus că pentru elevii județului Constanța Ligia Deca este precum Radu Mazăre sau Nicușor Constatinescu.

Alt ministru al Educației, aceeași bătaie de joc la adresa copiilor României. Am crezut că, odată cu plecarea rectorului USAMV de pe scaunul lui Spiru Haret, educația din țara noastră o poate lua pe o pantă ascendentă, iar copiii țării nu vor mai fi tratați în batjocură de statul român. Speranța mea s-a dovedit, din păcate, a fi una deșartă.

După ce Sorin Cîmpeanu – în luna septembrie – a eliminat arbitrar, fără nicio consultare publică, dreptul elevilor de liceu din mediul rural de a beneficia de bursă socială pentru a îi ajuta să ajungă la școală, i-am atras atenția doamnei Ligia Deca, după preluarea mandatului, că trebuie să ia rapid măsuri pentru ca elevii afectați să nu abandoneze învățământul.

Cu privire la bursele elevilor, Ligia Deca și-a asumat prin mai multe răspunsuri oficiale, pe care mi le-a transmis în urma interpelărilor făcute, că nu are de gând să revoce ordinul ilegal emis de Sorin Cîmpeanu prin care elevii din mediul rural care fac naveta au rămas fără bursă de ajutor social.

Singura măsură pe care o va lua este că va solicita la finalul anului școlar o analiză a impactului Ordinului Ministrului Educației nr. 5379/2022 pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar.

Adică, în loc să prevenim dezastrul care se prefigurează, noi așteptăm să vedem, de fapt, cât de mare va fi acesta. În privința transportului județean, răspunsul Min. Educației, semnat tot de Ligia Deca, nu a avut legătură cu întrebările pe care le-am formulat.

Doamna inginer diplomat Ligia Deca dovedește că este doar un alt ministru al educației rupt de realitate și total nepăsător față de problemele sistemului educațional. În loc să se distanțeze de măsurile luate de Sorin Cîmpeanu, aceasta îi acoperă toate ilegalitățile și mai degrabă e preocupată de numirea prietenilor domniei sale în funcții publice.

În ceea ce privește transportul județean gratuit al elevilor, aceasta tratează în bătaie de joc legea educației, cât și hotărârile judecătorești care au stabilit că autoritățile centrale trebuie să asigure fonduri pentru transportul elevilor.

Doamna Deca este o rușine pentru județul și municipiul Constanța prin atitudinea ostilă pe care o are față de statul de drept și modul în care tratează drepturile elevilor asemenea echipei Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu, predecesorii domniei sale din liga studențească pe care a condus-o.

A trecut mai bine de o lună de la numirea în funcție, iar elevii și autoritățile publice din România sunt din ce în ce mai debusolați. Doamna Deca, dacă ar avea onoare și bun simț, ar trebui să înțeleagă că pălăria de ministru al educației este prea mare pentru capacitățile domniei sale”, a spus Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top