Actualitate

Primăria Hârșova implementează un nou proiect pentru Spitalul Orășenesc. Peste 7 milioane de lei vor fi investiți

Conducerea Primăriei Orașului Hârșova continuă să se preocupe de sănătatea cetățenilor și de dezvoltarea serviciilor oferite de Spitalul Orașului Hârșova. „Continuăm cu proiectele pentru sănătate, prin implementarea proiectului „Creșterea siguranței pacienților în Spitalul Orășenesc Hârșova care utilizează fluide medicale”, spune primarul Viorel Ionescu.

Prin implementarea acestui proiect, primăria își propune să ofere îngrijire și tratament, într-un mod adecvat, cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 sau cu alte virusuri similare. În cadrul proiectului se vor achiziționa sisteme de producere și distribuție fluide medicale, sisteme de detecție, semnalizare și alarmare oxigen, instalații electrice curenți tari, instalații HVAC, precum și alte echipamente specifice.

Valoarea totală a proiectului este de 7.367.804.56 lei, iar contribuția administrației locale este de 0 lei. Perioada de implementare este de 26 luni 

Vă reamintim că în vara anului trecut, Primăria Orașului Hârșova a anunțat că primele echipamente medicale din cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei COVID-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova”, au sosit. Valoarea totală a acelui contract este de 27.182.976,45 lei.

Echipamentele care au sosit sunt: ecograf volumetric automat de sân, cu ambele tipuri de elastografie – singurul din jud. Constanța; ecograf multidisciplinar cu 2000 de cristale pe sonda lineară matriceală – o sondă normală are 192 de cristale; densitometrie osoasă (Dexa) – pentru diagnosticarea și tratarea Osteoporozei; sistem integrat de digitalizare al echipamentelor imagistice (PACS), sistem unic la nivelul județului Constanța; mamograf cu Tomosinteză.

„Menționăm faptul că Sistemul PACS permite implementarea modulului Radiology Information System, sistem unic la nivelul județului Constanța. Fiecare medic va putea face programări în acest sistem, informațiile pacienților fiind preluate automat de aparatele radiologice (CT, RX, Dexa, Mamo). În plus, Mamograful primit este cel mai performant Mamograf cu Tomosinteză din județul Constanța și poate efectua mamografii cu contrast, precum și puncții aspirative 3D – procedură posibilă până acum doar în Cluj. În prezent, acest aparat este singurul din România”, transmit reprezentanții administrației locale.

De asemenea, Spitalul Hârșova a fost dotat și cu brancard urgențe radiotransparent (2 bucăți); canapea examinare (14 bucăți); pat ATI (4 bucăți); pat ATI – Sistem de cântărire + radiotransparent (4 bucăți); pat salon cu noptieră (40 bucăți); saltea antidecubitus cu compresor (4 bucăți); scaun recoltare sânge (1 bucată).

„Vom continua să dotăm secțiile vitale din cadrul spitalului cu echipamente și aparatură medicală care să creeze condiții optime de desfășurare a actului medical. Suntem convinși că aceste dotări vor conduce către îmbunătățirea serviciilor medicale oferite de Spitalul Orășenesc Hârșova și, implicit, a calității acestora”, spun reprezentanții Primăriei Hârșova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top