Actualitate

Persoanele vulnerabile, în atenția primăriei Fântânele

În contextul pandemiei de coronavirus și a prelungirii stării de urgență până pe data de 15 mai, administrația locală a comunei Fântânele a adoptat o serie de măsuri pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile.

Izolarea la domiciliu și interdicțiile instaurate prin ordonanțele militare au făcut din persoanele în vârstă o categorie care trebuie sprijinită de către comunitate, atât prin servicii de voluntariat, cât și prin implicarea administrațiilor locale.

Astfel, printr-o decizia a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a comunei Fântânele s-a hotărât ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, lipsite de susținători (aparținători), care locuiesc singure, să fie monitorizate permanent de către echipe formate din personalul primăriei și al Societății de Utilități din Fântânele.

Aceste echipe se deplasează la domiciliile persoanelor vulnerabile pentru preluarea și rezolvarea problemelor apărute datorită pandemiei.

De asemenea, persoanele vulnerabile sau oricare alt cetățean al comunei poate lua legătura telefonică cu reprezentanții administrației locale pentru a solicita ajutor (serviciul voluntar – 0736.148.926 și serviciul social – 0724.092.156).

Măsurile luate de comuna Fântânele vin în completarea celor dispuse încă de la începutul stării de urgență decretate de președintele României.

Printre aceste măsuri se numără restricționarea programului de lucru cu publicul a primăriei Fântânele, asigurându-se permanența pentru preluarea mesajelor din partea cetățenilor. Corespondența se va efectua electronic, prin poștă, telefon, internet; preluarea numai a cazurilor de urgență de către cabinetul stomatologic din localitate; constituirea unei comisii de monitorizare a cazurilor de autoizolare; alocarea de la bugetul local de fonduri pentru situații de urgență, fonduri pentru platforma online a catalogului electronic ce va permite elevilor să continue on line procesul de învățământ.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top