Actualitate

Pasarela pietonală din localitatea Peștera, aproape finalizată. „Un proiect la care s-a pus mult suflet

Fără fast, fără inaugurări mediatizate, fără tăieri de panglici, am ajuns aproape de finalul proiectului (99%) Construire pasarelă pietonală în localitatea Peștera, județul Constanța”, spune primarul Marius-Liviu Petre.

Proiectul a demarat în toamna anului trecut (luna octombrie 2019), iar echipele de muncitori au lucrat constant la el, chiar și în plină situație de urgență, decretată la nivel național.

Un obiectiv de investiții la care s-a lucrat poate mai încet decât ne-am fi dorit, dar în care s-a pus mult suflet. Rezultatul este reprezentat de o construcție trainică ce, cu siguranță, zeci de ani de acum înainte își va dovedi utilitatea incontestabilă”, adaugă Marius-Liviu Petre.

În toamna anului trecut edilul anunța demararea proiectului care este menit să vină în sprijinul elevilor, mai exact va facilita accesul acestora către instituția de învățământ din localitatea Peștera.

Proiectul implementat de administrația locală este finanțat cu fonduri de la bugetul local. Pasarela pietonală traversează pârâul din localitate și face legătura între strada Izvorului și Școala Gimnazială.

Obiectivul general al proiectului îl constituie amenajarea unei pasarele pietonale cu suprastructură metalică peste pârâul Peștera, în localitatea Peștera, între strada Florilor și strada Izvorului, în dreptul școlii gimnaziale din localitate. Pasarela va avea o lungime totală de 33,20 metri, cu o lățime totală de 2,50 metri, care va asigura o lățime utilă a circulației pietonale de 2 metri”, se arată în documentația tehnică a proiectului.

Primarul comunei Peștera, Marius-Liviu Petre, susține că „avantajul principal al realizării acestui proiect îl constituie accesul elevilor, părinților, cadrelor didactice și a altor categorii sociale spre școală, dar și spre biserica ortodoxă din imediata vecinătate, în condiții decente și de maximă siguranță, la momentul actual pasarela metalică existentă fiind deteriorată grav din punct de vedere structural”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top