Actualitate

Comuna Peștera a depus trei proiecte pentru finanțarea prin Programul „Anghel Saligny”

Administrația locală condusă de primarul Nicoleta Vrabie a depus trei proiecte în vederea obținerii finanțării prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Primul proiect vizează „Modernizare rețea de alimentare cu apă comuna Peștera, sat Peștera, județul Constanța”, și are o valoare de 12.056.504,03 lei. Comuna Peștera a implementat și în anul 2020 un proiect de modernizare a rețelei de alimentare cu apă a acestei localități. A fost vorba despre un proiect cu o valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

Al doilea proiect pe care UAT Peștera dorește să-l finanțeze prin Programul „Anghel Saligny” este cel de „Reabilitare, modernizare străzi în comuna Peștera, județul Constanța”. Pentru implementarea acestei investiții, Comuna peștera are nevoie de 42.782.456 de lei.

„Construire poduri – satul Peștera” este cel de-al treilea proiect la documentația căruia a lucrat administrația locală. Investiția prevede realizarea a trei poduri, două dintre acestea care traversează DC (drumul comunal) 27 și unul care se află la intersecția străzii Morilor cu strada Florilor. Valoare totală a proiectului este de 16.315.000 lei, iar confinațarea de la bugetul local ar fi de 508.000 lei.

Comuna Peştera este situată în partea central, nord-vestică a judeţului Constanţa, la linia de fractură Ovidiu-Camena-Hârşova, respectiv la sud de Valea Carasu; la 55 Km distanță de Constanța – municipiul reşedinţă de județ, la 14 Km distanță de Medgidia şi la 18 Km sud-est distanță de Cernavodă.

Comuna îi are ca vecini la nord: UAT Mircea Vodă, la nord-est Municipiul Medgidia, la sud-vest UAT Rasova, la est UAT Ciocârlia, la sud-est UAT Cobadin, iar la sud UAT Deleni.

Din punct de vedere administrativ, comuna Peştera este alcătuită din satele: Peştera-reşedinţă, Veteranu la 4 Km de reşedinţă, Izvoru Mare la 7 Km, Ivrinezu Mare la 5 Km şi Ivrinezu Mic la 7 Km. Comunicația între satele componente se realizează prin drumurile: DJ 222 Medgidia-Pietreni; DJ 223B Peştera-Ivrinezu-Rasova; DC 55 Peştera-Abrud; DC 28 Izvorul Mare-Ciocârlia.

Actualitate

To Top