Actualitate

Proiecte în plină execuție în comuna Peștera

Primarul comunei constănțene Peștera, Marius-Liviu Petre, prezintă permanent lucrările ce se află în plină executare, sub controlul și coordonarea unității administrative.

Astfel, în plină vară, în comună au demarat lucrările la proiectul „Construire parc în localitatea Izvoru Mare, comuna Peștera”.

Conform proiectului tehnic, parcul va cuprinde: alei de beton, complex de joacă pentru copii cu vârsta de 4-12 ani, 2 balansoare pe arc pentru copii de peste 2 ani, 1 căsuță de lemn pentru copii cu vârsta între 3-10 ani, coșuri de gunoi, bănci, covor de cauciuc (tartan), stâlpi de iluminat, toaletă ecologică, foișor.

„Investiția se va realiza cu fonduri de la bugetul local, dar și cu sprijinul Consiliului Județean, prin președintele acestuia, Marius Horia Țuțuianu”, spune primarul Marius-Liviu Petre.

De asemenea, edilul a prezentat și stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Grădiniță cu program normal cu 2 săli de grupă în localitatea Peștera, județul Constanța”. O construcție care se ridică văzând cu ochii, lucrările avansând de la o lună la alta.

Proiectul prevede construirea unei grădinițe cu 2 săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru „Corn și Lapte”, cancelarie, vestiar, centrală termică, magazie pentru combustibili, loc de joacă cu dale din cauciuc, teren de sport, împrejmuire.

Investiția face parte din Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (PRET) desfășurat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare.

Valoarea totală a proiectului este de cca. 1,5 milioane lei, din care aproximativ 80% sunt sume asigurate de la bugetul de stat, 20% reprezentând contribuția bugetului local.

Tot în această vară a fost emis astăzi Certificatul de Urbanism pentru proiectul „Construire poduri în comuna Peștera, județul Constanța”. „Sunt prevăzute a fi executate două poduri situate pe DC28, strada Izvorului, cunoscute popular sub numele de “podul de la Lepădatu” și “podul de la Dache”. Podurile actuale sunt subdimensionate și nu de puține ori au cauzat inundații în comună în urma ploilor abundente”, explică primarul Marius-Liviu Petre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top