Politic

Țuțuianu, după ce PSD i-a blocat candidatura la CJ: Nu mă voi opri aici

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a avut prima reacție publică după ce Biroul Politic Județean al PSD a decis ca Stroe Felix să fie candidatul partidului pentru șefia CJ. Într-o postare pe Facebook, Țuțuianu acuză „interese mai presus de cele ale cetățenilor”, care ar fi dus la această decizie, într-un scenariu pe care îl consideră „nepotrivit manierelor social-democrate”. Președintele CJ spune că își va duce la capăt mandatul și că nu se va opri aici, „pentru că există viață și dincolo de acest episod politic”.
Țuțuianu amintește și activitatea sa la conducerea CJ Constanța, printre care: reabilitarea infrastructurii rutiere, educație, sănătate, patrimoniu și cultură.

Redăm mai jos integral postarea lui Horia Țuțuianu:

Dragi constănțeni,
Am fost patru ani în slujba dumneavoastră și tot ceea ce am făcut în această perioadă a avut la bază un singur scop, o viață mai bună pentru noi toți și familiile noastre.
Am reușit, prin proiectele inițiate și implementate de echipa neobosită pe care am condus-o, să schimbăm în bine județul Constanța.
De la infrastructură rutieră la educație, de la sănătate la cultură am oferit certitudini și am construit speranța într-un prezent și viitor binemeritat de fiecare dintre dumneavoastră.
Sute de kilometri de drumuri județene, școli și grădinițe renovate, terenuri de sport, dotări de ultimă generație din secțiile spitalului județean Constanța sunt tot atâtea promisiuni împlinite, lângă care așez proiectele mele de suflet, datorie sfântă pentru un român adevărat, restaurarea patrimoniului cultural al județului, între care amintesc cu mândrie Cetățile Capidava, Histria și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Multe proiecte trebuie continuate, altele, precum spitalul de Pediatrie Constanța, trebuie implementate cu aceeași implicare și dedicare.
Am considerat că se impune să îmi asum aceste răspunderi până la capăt într-un nou mandat dedicat constănțenilor județului nostru.
În acest sens m-am pregătit să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța cu tot ce implică o competiție electorală.
Interese mai presus de cele ale cetățenilor au condus la situația bizară în care trebuie să vă anunț că nu voi mai candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.
Hotărârea de a nu mai candida nu-mi aparține, decizia fiind luată de reprezentanți ai Organizației Județene PSD Constanța, din rațiuni numai de ei știute.
Respect deciziile partidului din care fac parte de 20 ani, asta neînsemnând că le aprob sau le accept ca atare, așa cum nu pot fi de acord cu afirmația ”Candidatura lui Horia a fost respinsă”, pentru simplul fapt că eu nu mi-am depus nicio candidatură, prin deducție logică, colegii mei nu au avut ce respinge.
Voi continua să muncesc cu aceeași dăruire până la încheierea acestui mandat, dar nu mă voi opri aici pentru că există viață și dincolo de acest episod politic.
Acest scenariu nepotrivit manierelor social-democrate, pus la cale de oamenii care mă asigurau de susținerea și colegialitatea lor, m-a făcut mai puternic și mă determină să reevaluez parcursul meu personal.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top