Actualitate

Grădinița cu program normal Peștera, o investiție în plină derulare

Anul trecut, în luna iulie, se semna procesul verbal de predare – primire a amplasamentului pentru obiectivul de investiții „Grădiniță cu program normal cu 2 săli de grupă în localitatea Peștera, județul Constanța”.

În prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale (Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare), ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a constructorului și a dirigintelui de șantier, primarul Marius-Liviu Petre spunea: „În prezent, preșcolarii din localitatea Peștera își desfășoară activitatea în aceeași clădire cu sediul Primăriei, condițiile fiind evident viciate și inadecvate. Noua unitate de învățământ va asigura astfel un climat educațional la standarde moderne”.

Proiectul prevede construirea unei grădinițe cu 2 săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru „Corn și Lapte”, cancelarie, vestiar, centrală termică, magazie pentru combustibili, loc de joacă cu dale din cauciuc, teren de sport, împrejmuire.

Investiția face parte din Proiectul privind Reforma Educației Timpurii (PRET) desfășurat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare.

A fost încheiat, procesul verbal de predare – primire a amplasamentului pentru obiectivul de investiții “Grădiniță cu program normal cu 2 săli de grupă în localitatea Peștera, județul Constanța”, după fix un an de la semnarea avizului educațional.

Proiectul prevede construirea unei grădinițe cu 2 săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru “Corn și Lapte”, cancelarie, vestiar, centrală termică, magazie pentru combustibili, loc de joacă cu dale din cauciuc, teren de sport, împrejmuire.

Valoarea totală a proiectului este de cca. 1,5 milioane lei, din care aproximativ 80% sunt sume asigurate de la bugetul de stat, 20% reprezentând contribuția bugetului local.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top