Actualitate

Orașul Ovidiu – Plajă amenajată pe malul lacului Siutghiol

Malul lacului Siutghiol a fost constant în atenția administrației locale în ultimii ani. Aici s-au realizat o serie de proiecte care au transformat zona într-un loc propice recreării și petrecerii timpului liber de orice categorie de locuitori ai orașului Ovidiu.

Totul a plecat de la un debarcader amenajat în urmă cu 4-5 ani, apoi cu o investiție serioasă în Parcul faleză, o investiție făcută cu bani europeni. Parcul faleză a fost inaugurat în mai 2016, iar valoarea totală a proiectului a fost de 5.592.644,82 lei – fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional.

Zilele următoare, primăria orașului Ovidiu va inaugura o nouă investiție făcută pe malul lacului. Este vorba despre un alt parc făcut tot cu finanțare europeană. Parcul se află în vecinătatea insulei Ovidiu, având o suprafață de 3.742 mp și va face legătura între Debarcader și Parc Faleză Lac.

Conform datelor tehnice, noul parc va avea un perete de escaladă pentru copii și adulți, un amfiteatru natural cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație, plase de relaxare deasupra apei, mobilier urban, sistem de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat, sistem de iluminat, sistem de supraveghere video, dar și o zonă de panouri fotovoltaice care va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.

Zona cuprinsă între cele două parcuri situate pe malul lacului va fi amenajată ca plajă publică. Nu este vorba despre o plajă de mari dimensiuni, ci de una de aproximativ 700-800 de metri pătrați, dotată cu 12 umbrele și o zonă de joacă pentru copii.

Pe apă, în zona plajei va fi amenajat un ponton plutitor, se vor putea închiria caiace și hidrobiciclete. Zona va fi supravegheată și de un salvamar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top