Actualitate

Pachet cu produse sanitare, inclusiv măști și mănuși, pentru toți locuitorii din Eforie Sud și Eforie Nord

Robert Șerban, primarul orașului Eforie, a anunțat că începând de joi, 23 aprilie, toți locuitorii din Eforie Sud și Eforie nord vor primi un pachet cu produse sanitare menite să combată infectarea cu coronavirus.

„Trebuie să fim egali în ceea ce privește un drept fundamental, cel la sănătate. Am văzut cum boala nu alege, oricare dintre noi se poate îmbolnăvi. Pentru că există și o responsabilitate socială în protecția dreptului la sănătate, în ședința CLSU din 9 aprilie am propus ca fiecare familie să beneficieze de un pachet destinat reducerii infectării cu noul coronavirus”, spune primarul.

Pachetul conține măști chirurgicale, mănuși de unica folosință, săpun, alcool sanitar, hârtie igienică și dezinfectant. „Acest sprijin utilizează resurse publice și este destinat fiecărei gospodării, fără diferențieri, fiind un sprijin egal pentru un drept fundamental”, adaugă Robert Șerban.

Reprezentanții primăriei Eforie, respectând normele de protecție împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19, vor începe distribuirea acestor pachete în Eforie Sud și apoi în Eforie Nord.

Totodată, administrația locală a transmis și câteva sfaturi pentru dezinfectare:

Curăță și dezinfectează frecvent suprafețele pe care le atingi cu dezinfectați pe bază de alcool sau clor. Acestea includ mese, clanțe, întrerupătoare de lumină, blaturi de bucătărie, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete.

Dacă suprafețele sunt și murdare – folosește detergent sau săpun înainte de dezinfectare.
Opțiunile includ: Diluarea înălbitorului (clorului) casnic. Pentru a face o soluție de înălbitor (clor), amestecă 5 linguri (80 ml) la 3,8 litri de apă sau 4 lingurițe la un litru de apă.

Urmează instrucțiunile producătorului pentru aplicare și pentru ventilarea corespunzătoare a spațiilor după aplicare. Verifică data de expirare a produsului pentru a nu folosi produse expirate. Nu amesteca niciodată înălbitorul (clorul) cu amoniacul sau orice alt produs de curățare. Înălbitorul casnic care nu a expirat va fi eficient împotriva coronavirusurilor atunci când este diluat corespunzător.

Soluții alcoolice: Asigură-te că soluția de dezinfectat are cel puțin 70% alcool.

Poartă mănuși de unică folosință atunci când cureți și dezinfectezi suprafețele. Mănușile trebuie aruncate la gunoi după fiecare curățare pe care o efectuezi. Dacă se folosesc mănuși reutilizabile, acestea trebuie să fie dedicate curățării și dezinfectării suprafețelor pentru COVID-19 și nu trebuie utilizate în alte scopuri.

Poartă mănuși de unică folosință atunci când manevrezi rufe murdare de la o persoană bolnavă și aruncă-le după fiecare utilizare. Dacă folosești mănuși reutilizabile, acestea trebuie să fie dedicate curățării și dezinfectării suprafețelor pentru COVID-19 și nu trebuie utilizate în alte scopuri. Spală-ți mâinile imediat după îndepărtarea mănușilor!

Membrii gospodăriei trebuie să își curețe des mâinile, inclusiv imediat după îndepărtarea mănușilor și după contactul cu o persoană bolnavă, prin spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde. În cazul în care săpunul și apa nu sunt disponibile și mâinile nu sunt vizibil murdare, se poate folosi un dezinfectant de mâini pe bază de alcool, care conține cel puțin 70% alcool. Cu toate acestea, dacă mâinile sunt vizibil murdare, spălați prima dată mâinile cu apă și săpun.

Membrii gospodăriei trebuie să urmeze acțiuni normale de prevenire a transmisiei viruslui la serviciu și acasă, inclusiv igiena mâinilor recomandată și evitarea atingerii ochilor, nasului sau gurii cu mâinile nespălate.

Pe cât posibil, persoana bolnavă trebuie să mănânce / să fie hrănită în propria cameră. Articolele non-alimentare folosite în acest proces și care nu sunt de unică folosință trebuie manipulate cu mănuși și spălate cu apă caldă sau într-o mașină de spălat vase. Curăță-ți mâinile după manipularea acestor instrumente.

Dacă este posibil, căptușește și dedică un coș de gunoi persoanei bolnave. Folosește mănuși atunci când arunci sacii de gunoi la tomberon. Spală-ți mâinile după manipularea sau aruncarea gunoiului.

În plus, curățarea mâinilor mai trebuie realizată în următoarele momente: după ce îți sufli nasul, tușești sau strănuți; după utilizarea toaletei; înainte de a mânca sau pregăti mâncarea; după contactul cu animale domestice sau animale de companie; înainte și după ce acorzi îngrijiri de rutină unei alte persoane care are nevoie de asistență (de exemplu, un copil).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top