Actualitate

Cernavodă, orașul care a ajuns la a patra acțiune de dezinfecție a scărilor de bloc

Conform prevederilor Ordonanței Militare nr.4/29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, administrațiile publice trebuie să facă acțiuni de dezinsecție a scărilor de bloc.

Administrația Publică Locală a orașului Cernavodă a ajuns la cea de-a patra acțiune de acest gen, dezinfecțiile fiind organizate săptămânal, în zilele de joi și vineri în toate scările de bloc de pe raza orașului Cernavodă.

„Cetățenilor li se recomandă să nu părăsească locuința în timpul desfășurării dezinfecției și încă 60 de minute după terminarea acesteia întrucât produsul poate fi iritant pentru ochi și piele. Ulterior se va face aerisirea scărilor de bloc timp de 1-2 ore”, spune primarul Liviu Cristian Negoiță.

Cea de-a patra acțiune va avea loc în perioada 23-24 aprilie 2020, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Acțiunea este realizată de o firmă specializată, iar produsul folosit este RELY+ON VIRKON din categoria BIOCIDE, avizat de Ministerul Sănătății Publice, în doză de 1:100.

Timpul de acțiune al biocidului este de maxim 60 min și poate fi iritant pentru ochi și piele. Din acest motiv, locatarii sunt rugați să nu părăsească locuința pe perioada desfășurării dezinfecției și încă 60 de minute după terminarea acesteia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top