Actualitate

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în vizită la Constanța

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, a venit la Constanța în contextul lansării strategiei Clubului Sportiv Municipal Constanța. La întâlnirea care a avut loc la Primăria Constanța au participat primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, Florina Cristache, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța și Andrei Talpeș, director CSM Constanța.

Au fost prezentate cu această ocazie măsurile care vor fi incluse în Strategia Națională pentru Sport, în condițiile în care nu a existat o linie comună care să stabilească o direcție pentru sporturile individuale și de echipă. Noua strategie se va baza pe descentralizare și va include înființarea unor centre de excelență regionale în vederea pregătirii copiilor din alte județe.

„Este mult mai ușor să avem o viziune comună și de un sistem de finanțare care să stimuleze aceste sporturi, indiferent că vorbim despre sporturi de echipă sau individuale. Toată lumea trebuie să vadă continuitatea în sport, vrem să impunem și criterii de performanță atunci când acordăm finanțare”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

„Avem o bază valoroasă de sportivi pe care trebuie să-i folosim. Sunt copii care vor să facă sport dar nu au unde. Suntem pregătiți să facem investițiile necesare pentru refacerea tuturor bazelor sportive. Constanța are nevoie de cadrul necesar pentru dezvoltarea sportului, atât la nivel de comunitate cât și de performanță” a subliniat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Preluarea bazelor sportive în administrarea municipalității se va realiza în perioada următoare, această etapă fiind necesară pentru stabilirea planului de investiții al Primăriei Municipiului Constanța pentru următorul an.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top