Actualitate

Ziua Independenței Ucrainei, sărbătorită la Tulcea în cadrul unui eveniment organizat de Asociația „Mâini Întinse”

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 23 august 2022, la un eveniment organizat de Asociația „Mâini Întinse”, în cadrul Proiectului IntegrALL, pentru a celebra, în avans, Ziua Independenței Ucrainei.

Proiectul, implementat în perioada iunie-decembrie 2022, în parteneriat cu organizația caritabilă InfluenceLab Charity din Izmail (Ucraina), organizația ADRA – România, beneficiază de sprijinul financiar al United Way Romania și al Fundației ”Missio Link International¨. Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților sociale și de relaționare a copiilor refugiați ucraineni și familiile acestora, de pe raza municipiului și județului Tulcea, în adoptarea unui stil de viață sănătos în urma participării la activități inter-culturale ce promovează toleranța și conduita pașnică.

„Mă bucur să fiu astăzi aici, la invitația Asociației «Mâini Întinse», pentru că situația dramatică cu care se confruntă vecinii noștri ucraineni a contribuit la crearea unor legături puternice nu numai între instituții ci și între oameni. Cred că toți cei prezenți sunteți de acord că echipa de la «Mâini Întinse», condusă de Gabriela și Adrian Popa, a fost un participant important la activitatea amplă de ajutorare a refugiaților ucraineni. Astăzi le putem arăta, prin aplauzele noastre călduroase, aprecierea pentru munca lor.

Consiliul Județean Tulcea este un partener de lungă durată al Asociației «Mâini Întinse», pe care o felicit pentru toate proiectele implementate până în prezent, pentru implicare și pentru sprijinul neprețuit acordat comunității. Colaborarea Asociației cu ADRA România a fost vizibilă și efectivă la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, iar faptul că au reușit, încă din primele zile, să ofere ajutor ucrainenilor înspăimântați care veneau într-un loc necunoscut, România, este un motiv în plus să le mulțumim. Mâine este 24 august, Ziua Independenței Ucrainei, dar cred că majoritatea celor prezenți nu puteți uita că, în urmă cu 6 luni, pe 24 februarie, a izbucnit războiul. 24 februarie, un moment tragic, a reușit să unească Ucraina și ucrainenii, a consolidat o națiune. Dar, în același timp, a deșteptat în noi, vecinii români, o omenie de care mulți dintre noi nu mai eram conștienți. Pentru că Asociația «Mâini Întinse» a făcut tot posibilul să îi ajute pe vecinii noștri ucraineni, refugiați aici, să se simtă ca acasă, îmi exprim speranța că ziua de mâine va fi o zi a speranței într-o Ucraină liberă și Independentă. La mulți ani!” a transmis Dumitru Mergeani.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor publice implicate în ajutorarea refugiaților, alături de un grup numeros de refugiați ucraineni, majoritatea copii. Cei mici, purtând cu mândrie cocarde și panglici în culorile drapelului ucrainean sau cămăși populare, au prezentat un mic spectacol artistic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top