Politic

George Șișcu: Niciodată nu avem suficiență democrație și niciodată nu suntem puși la adăpost de tiranie

Cu ocazia zilei de 23 august, ziua Europeană a Comemorării victimelor Stalinismului și Nazismului, deputatul George Șișcu ține să transmită că tirania aduce doar moarte și suferință, niciodată libertate!

„23 august a fost declarată, începând din anul 2008, de către Parlamentul European, drept Zi de Comemorare a Victimelor Stalinismului și Nazismului. Ziua coincide cu data la care, în 1939, a fost semnat monstruosul pact Ribbentrop-Molotov, care a permis Germaniei conduse de Hitler și Uniunii Sovietice conduse de Stalin, să își împartă țările din Europa. Și nu doar să le împartă, ci și să le terorizeze cetățenii prin intermediul lagărelor de concentrare, gulag-urilor, muncii forțate.
Cele două regimuri totalitare, cu ideologii cu nume diferit, au avut metode de acțiune asemănătoare. Și-au impus voința nimicind milioane și milioane de oameni nevinovați. Ele au marcat unul dintre cele mai sângeroase secole din istorie și au arătat că tirania nu poate aduce decât moarte, suferință și distrugere.
Niciodată nu avem suficiență democrație și niciodată nu suntem puși la adăpost de tiranie. Astăzi vedem în Europa mugurii unor mișcări extremiste, care își doresc să ne abată de la calea democratică, promițându-ne în schimb că ne rezolvă toate problemele. Așa ceva nu există. Cu toate imperfecțiunile sale, democrația reușește să ne păstreze uniți în numele valorilor noastre. Iar cea mai de preț valoare este, fără îndoială, respectul față de viața fiecărui individ”, a declarat Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top