Actualitate

Măsuri pentru un trafic rutier în siguranță, în apropierea școlilor din Saraiu

Infrastructura rutieră modernizată are, din păcate, și un dezavantaj: unii șoferi apasă prea tare pedala de accelerație uitând că pot pune în pericol nu numai viața lor ci și a pietonilor.

Pentru ca astfel de evenimente nefericite să fie preîntâmpinate, Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu (județul Constanța) anunță că la nivelul UAT-ului pe care-l conduce s-au luat și se vor lua o serie de măsuri.

„De la preluarea mandatului de primar al Comunei Saraiu, alături de colegi, am pus modernizarea infrastructurii rutiere comunale pe primul plan, iar rezultatele muncii din acest an se văd. Din păcate, asfaltarea drumurilor județene a fost prost înțeleasă de unii șoferi, care nu mai țin cont de limita de viteză impusă de Codul Rutier în localități, mai ales în preajma școlilor, grădinițelor”, spune Dorinela Irimia.

Pentru că Primăria Saraiu acordă o importanță deosebită creșterii siguranței circulației pe drumurile comunale administrate UAT Saraiu, și pentru a preîntâmpina evenimente nedorite, pe DJ 225, în dreptul Școlii Nicolae Maraloi – Saraiu s-au montat limitatoare de viteză, iar trecerile de pietoni marcate au fost dotate și cu iluminat cu LED, devenind astfel și mai vizibile.

„Vom extinde această măsură pe toate sectoarele de drum unde siguranța pietonilor, în general, și a copiilor, în mod special, este pusă în pericol. Ne dorim un trafic civilizat, în condiții decente, dar și sigur pentru toți. Sper că nu i-am luat prin surprindere pe acei participanți din trafic care nu respectă regulile de circulație”, adaugă primărița.

Tot în acest început de toamnă, administrația locală Saraiu a demarat planul de curățenie în localitate, activitate ce se desfășoară în Saraiu în fiecare săptămână. Până în acest moment au fost executate acțiuni de igienizare în satele Dulgheru și Stejaru, urmând ca în cel mai scurt timp să se desfășoare o acțiune de curățare a șanțurilor și rigolelor în toate cele trei sate aparținând comunei Saraiu.

„În speranța că veți aprecia activitatea aceasta, avem rugămintea de a păstra curățenia în localitatea pe care cu toții o îndrăgim”, face un apel Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top