Actualitate

Marius Liviu Petre, primar Peștera: „Am cumpărat tablete tuturor elevilor și profesorilor”

Administrația locală a comunei Peștera a decis să se implice și să vină în sprijinul elevilor și profesorilor în această perioadă de criză cauzată de epidemia de COVID-19.

Astfel, primăria a decis ca toți elevii și preșcolarii să primească o tabletă nouă și posibilitatea de a se conecta la internet. „Era singura soluție pe care o puteam găsi în acest moment. Am cumpărat tuturor elevilor încercând să preîntâmpinăm două probleme majore: poate erau copii care aveau în familie o tabletă dar erau mai mulți copii în acea familie și nu puteau accesa în același timp și, în al doilea rând, am încercat să eliminăm orice incompatibilitate între dispozitive”, mai spune primarul comunei Peștera.

Pentru implementarea acestui proiect au avut nevoie de aproximativ 350.000 de lei, așa că au folosit banii destinați „Zilei Comunei” (un eveniment anulat) și Zilei Copilului – 1 iunie (eveniment anulat, de asemenea).

Cu acești bani au cumpărat 434 de tablete pentru elevi și profesori. Dispozitivele, dotate cu SIM care oferă conexiunea la internet, vor fi distribuite la domiciliile elevilor până luni, 13 aprilie.

„Odată cu întreruperea cursurilor si apoi cu declararea stării de urgență în România, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Recomandările ministerului educației și ale inspectoratelor școlare au fost de muta educația în online, în mediul virtual”, spune primarul comunei constănțene Peștera, Marius Liviu Petre.

Tabletele rămân elevilor în baza unui proces verbal în care se specifică faptul că acestea se folosesc în scopuri educaționale și sunt la dispoziția elevilor atâta timp cât sunt elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Peștera.

Din cei 402 elevi și preșcolari, doar 20% dintre aceștia aveau la dispoziție o tabletă, un laptop sau un telefon inteligent, cu conexiune la internet. De aceea, conducerea Școlii Gimnaziale a cerut ajutorul administrației locale pentru a putea continua în online procesul de învățământ.

„Întreruperea cursurilor pe o perioadă ce nu poate fi estimată a reprezentat o provocare pentru toți cei implicați în comunitatea educaționala”, mai spune Marius Liviu Petre.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top