Politic

Marian Crușoveanu: Colaborarea politică și administrativă aduce investiții record în infrastructura sanitară din Constanța

Marian Crușoveanu afirmă că Guvernul României va investi peste 2,2 miliarde de euro în unități sanitare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar două dintre cele 27 de investiții se vor afla în Constanța. În plus, Parlamentul României a aprobat recent eliminarea TVA-ului pentru toate proiectele în domeniul sănătății, ceea ce va sprijini investițiile făcute de Guvern.„Vreau să atrag atenția asupra faptului că anul acesta, în luna martie, cea mai mare unitate spitalicească din județul Constanța, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) „Sf. Apostol Andrei“, împlinește 54 de ani de existență. Sunt convins că și în alte județe există astfel de unități care au peste jumătate de secol de existență, ce fac cu greu față nevoilor unui act medical care să deservească și să corespundă nevoilor de tratament ale zilelor noastre.
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Guvernul României vă investi în unități sanitare, peste 2,2 miliarde de euro. Pe lista celor 27 de investiții, două dintre acestea se află în orașul nostru: un proiect al Consiliului Județean și unul al Primăriei Constanța.
În această săptămână, Parlamentul României prin aprobarea legii de eliminare a TVA-ului pentru toate proiectele în domeniul sănătății vine în sprijinul investițiilor făcute de Guvern. Astfel toate investițiile în sistemul sanitar vor beneficia de bugete cu 20% mai mari implicit cele două noi spitale care se vor construi în Constanța.
După o perioadă lungă doar de promisiuni și amăgiri, într-un final, printr-o colaborare politică și administrativă, se înregistrează un succes apreciabil, acela de a avea investiții istorice în infrastructura sanitară din Constanța. În următorii 3 ani se vor construi două spitale, unul de pediatrie și altul de oncologie și cardiologie din fondurile PNRR. Investițiile în aceste două obiective se ridică la peste 253 de milioane de euro și sunt fără precedent, în ultimii 30 de ani”, declară deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top