Politic

Deputat Lucian Lungoci: Crește accesul pacienților la medicamente bio-similare de ultimă generație

Deputatul Lucian Lungoci declară că mii de medicamente generice au dispărut de pe piață în ultimii ani din cauza politicii celui mai mic preț și a taxei clawback, în timp ce românii aveau nevoie de acces la medicamente la prețuri mai mici, iar legislația din domeniu nu se alinia cu nevoile pacienților.
„Taxa clawback, împreună cu politica celui mai mic preţ, au reprezentat de-a lungul anilor o povară pentru medicamentele generice. Urmarea? În ultimii șase ani, au dispărut de pe piață 3000 de medicamente generice!
Românii trebuie să aibă acces la medicamentele de care au nevoie, iar legislația în domeniu trebuie să vină în sprijinul tuturor pacienţilor!
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și-a asumat acest lucru și, în urma unui dialog cu producătorii de medicamente generice, a dispus trei măsuri importante:
🔹 Taxa clawback pentru aceste medicament se aliniază la 15%, indiferent de proveniență-produse local sau importate.
🔹 Indexarea cu rata inflației a medicamentele cu prețuri mici, ceea ce va asigura disponibilitatea lor pe piață.
🔹 Creștea accesului pacienților la medicamente bio-similare de ultimă generație, urmare a modificării contractului cadru”, a afirmat deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top