Politic

Lucian Lungoci, despre români: Indiferent de locul unde ne găsim, ne păstrăm cu sfințenie și dragoste rădăcinile și cultura

Într-o declarație recentă de presă, deputatul Lucian Lungoci a subliniat importanța păstrării și promovării culturii românești, indiferent de locul în care se află românii. El a evidențiat rolul patrimoniului cultural ca ecou vibrant al identității naționale și a recunoscut contribuția Marelui Poet Național, Mihai Eminescu, la formarea acestei identități. Deputatul Lungoci a adus un omagiu tuturor creatorilor de artă și cultură care, prin talentul și pasiunea lor, perpetuează și promovează diversitatea și frumusețea patrimoniului cultural românesc.

„Indiferent de locul unde ne găsim, noi, românii, ne păstrăm cu sfințenie și dragoste rădăcinile și cultura. Patrimoniul nostru cultural este un ecou vibrant al identității noastre ca națiune.
În fiecare colț al lumii, românii își găsesc refugiul spiritual și își recunosc valorile în opera Marelui Poet Național, Mihai Eminescu. Eminescu nu este doar un simbol, ci și vocea care rezonă cu sufletul românesc, exprimând creativitatea, tradițiile, istoria și spiritul nostru profund.
De-a lungul istoriei, numeroși oameni de cultură și-au adus contribuția la bogăția spirituală a României, lăsând o amprentă nemuritoare asupra memoriei noastre colective.
Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, adresez cele mai sincere mulțumiri și felicitări tuturor creatorilor de artă și cultură, care prin talentul și pasiunea lor, perpetuează și promovează diversitatea și frumusețea patrimoniului cultural românesc. Vă suntem recunoscători pentru că mențineți vie flacăra culturii românești și pentru că aduceți onoare țării noastre în întreaga lume”, declară Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top