Exclusiv

Mănăstirea DERVENT: Tabăra Internaţională de Creaţie -Dunărea şi Dobrogea Creştină-, ediţia a şasea-2011

Devenită, deja, o tradiţie specială a Mănăstirii Dervent, Tabăra de Creaţie Contemporană, ce adună aici, în fiecare vară, artişti plastici români şi străini, şi-a conturat, în timp, personalitatea. Astfel încât, pentru a doua oară, devine o ediţie dedicată exclusiv sculpturii, în piatra de Dobrogea. 2011 reprezintă anul în care artiştii participanţi se reunesc, aici, graţie propriei lor solicitări şi tabăra devine un parteneriat româno-bulgar, animat de o extraordinară plăcere a interpretării pietrei. Deschiderea taberei a adunat artişti de prestigiu, lansaţi în descoperirea Dobrogei profunde. Ca o avanpremieră, un gând personal, de mare frumuseţe, s-a materializat prin intermediul arhitectului-designer Vlad Calboreanu, într-o expoziţie –preambul. Peisaje ale zonei, în acuarelă, guaşă, tempera şi ulei, sunt tot atatea ipostaze ale Dobrogei, care sunt găzduite de gospodăria de poveste  a lui Vlad Calboreanu, rezultate ale talentului şi inspiraţiei artiştilor-prieteni care au poposit, creator, pe acolo.

Un articol de Paul PÂRVU 

Prin urmare, ediţia a VI-a a Taberei de Creaţie ce are loc la Mănăstirea Dervent debutează cu peisagistica realizată într-o… „tabără sentimentală”, acasă la Pârjoaia, denumirea iniţială a satului dobrogean Izvoarele, lucrări cu care Mănăstirea Dervent îşi întâmpină participantii din acest an, sculptori din România şi Bulgaria. În intervalul de timp aferent evenimentului, artiştii vor descoperi, în piatra de Dobrogea, fiecare la modul personal, semnificaţia unei teme anunţate: „Ruga”. Această ediţie este susţinută de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent, Filiala Constanţa-UNU a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Muzeul Dunării-de-Jos, din Călăraşi. Vom reveni cu detalii pe parcursul desfăşurării tradiţionalei, de-acum, manifestări cultural-spirituale. Ca în fiecare an, „sufletul” şi curatorul evenimentului este inimosul critic de artă Alice Dinculescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top