Politic

Lucian Lungoci: Legea pensiilor speciale trebuie adoptată!

Deputatul Lucian Lungoci susține că amendamentele propuse pentru Legea pensiilor speciale au fost elaborate în colaborare cu experții de la Comisia Europeană pentru a rezolva problemele semnalate de Curtea Constituțională și pentru a respecta angajamentele României în cadrul PNRR. Lungoci consideră că adoptarea acestei noi legi ar corecta inechitățile sociale existente și ar permite accesarea fondurilor din PNRR și îi îndeamnă pe deputați să adopte o abordare responsabilă și să evite amendamente populiste care ar putea duce la o respingere a legii de către CCR.

„Amendamentele propuse pentru Legea pensiilor speciale au fost elaborate împreună cu experții de la Comisia Europeană, astfel încât să rezolve obiecțiile ridicate de Curtea Constituțională, dar și jalonul asumat de România în PNRR.
Pe lângă faptul că rezolvă o profundă inechitate socială, adoptarea noii legi va permite accesarea banilor aferenți tranșei a III-a din PNRR. Prin urmare, parlamentarii ar trebui să aibă o abordare constructivă, responsabilă și să se abțină de la amendamente populiste, ce ar putea determina o nouă respingere din partea CCR.
Totodată, magistrații ar trebui să aibă o conduită decentă, să nu mai sesizeze Legea la CCR și să accepte noile reglementări. În momentul de față, pensia medie a magistraților (21.583) este de 10 ori mai mare decât pensia medie din sistemul de contributivitate (2.188 lei). România are deja cei mai bine plătiți magistrați din Uniunea Europeană. Salariul cel mai mare din sistem (judecătorul de Curte Supremă) e de 6,54 salarii medii brute pe economie. Spre comparație, în Germania acest raport este 1,73, iar în Franța de 3,57. La aceste salarii, magistrații din România mai au parte și de alte beneficii extra-salariale, cum ar fi plata chiriei pentru apartamente premium, pentru magistrații detașați din localitatea de domiciliu”, a afirmat Lucian Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top