Politic

George Șișcu: România este un stat solidar cu libertatea și cu pacea

Astăzi, deputatul tulcean George Șișcu a emis o declarație în care subliniază importanța recunoștinței și a solidarității internaționale. El a amintit celebrele cuvinte ale unui jurnalist spaniol, care au devenit virale în 2020: „Eram fericiți, dar nu știam.” Acest citat, potrivit deputatului, reflectă esența timpurilor actuale și ne amintește să fim recunoscători pentru ceea ce avem.

Deputatul a subliniat că România are multe motive să fie recunoscătoare, inclusiv pentru pacea sa și pentru faptul că are mijloacele necesare pentru a-și construi o viață așa cum își dorește prin muncă și libertate.

„E în firea umană să tânjim spre mai mult, spre mai bine, dar niciodată n-ar trebui să încetăm să fim recunoscători pentru ceea ce avem deja. Eram fericiți, dar nu știam este expresia unui jurnalist spaniol, care s-a viralizat în 2020 și conține chintesența vremurilor pe care azi le trăim. Avem în România motive să fim recunoscători: pentru pace, pentru faptul că avem toate mijloacele de a ne face, prin muncă, o viață așa cum ne-o dorim. Pentru libertate”, a transmis Șișcu.

Într-o declarație asumată de Plenul reunit al Parlamentului, George Șișcu a condamnat cu fermitate atacurile îndreptate împotriva statului Israel și violența dezlănțuită de organizația teroristă Hamas asupra populației civile. De asemenea, deputatul a subliniat importanța solidarității internaționale în astfel de situații și necesitatea de a oferi sprijin celor care au nevoie.

George Șișcu a amintit și vizita președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în România, și recunoștința acestuia pentru ajutorul oferit de poporul român în urma invadării țării sale de către Federația Rusă. Acesta a subliniat că aceste momente arată că România este un stat solidar cu libertatea și pacea.

„Astăzi, într-o declarație asumată de Plenul reunit al Parlamentului, am condamnat atacurile îndreptate împotriva statului Israel și violența dezlănțuită de organizația teroristă Hamas asupra a populației civile. Ieri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ne-a vizitat țara și și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de poporul român în urma invadării țării sale de către Federația Rusă. Sunt două momente importante, care arată că România este un stat solidar cu libertatea și cu pacea”, a adăugat deputatul tulcean.

Deputatul a încheiat prin sublinierea importanței solidarității adevărate și a afirmat că oferirea de ajutor și sprijin celor în nevoie sunt esențiale pentru menținerea unei lumi mai bune și mai sigure: „Cel mai teribil lucru care se poate întâmpla atunci când vezi răul în fața ta este să nu-l numești și să întorci privirea în cealaltă parte. Solidaritatea adevărată se arată atunci când semenului tău îi este greu, altfel, fără empatie, va fi imposibil să ceri ajutor și dovezi de sprijin când ai putea ajunge tu într-o situație asemănătoare”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top