Actualitate

Locuințe pentru tinerii și specialiștii comunei Saraiu

Pentru ca o comunitate rurală să înflorească este nevoie nu doar de investiții în infrastructura acesteia, ci, mai ales, de investiția în oameni de calitate care să-și pună amprenta la locul de muncă. Aici se încadrează specialiștii din diferite ramuri care vin într-o comună pentru a pune umărul la dezvoltarea ei.

Pentru ca acești oameni să fie fidelizați este nevoie ca ei să aibă o locuință.

Dragii mei , v-am obișnuit cu „fapte NU vorbe”, motiv pentru care vă prezint un alt proiect de suflet, ce va fi implementat la Saraiu: Construire locuințe pentru tineri, specialiști (medici, profesori)”, spune primarul comunei, Dorinela Irimia.

Prin acest proiect vor fi construite 45 unități locative. Solicitarea a fost depusă de către administrația publică locală la ANL – Agenția Națională pentru Locuințe București, încă din data de 6 iulie 2020.

În ultimii ani, administrația publică locală a comunei Saraiu a înregistrat numeroase solicitări pentru locuințe adresate de către specialiștii care fac naveta din alte localități, precum și a celor care doresc să se stabilească în comună”, explică Dorinela Irimia motivele demersului făcut de către primărie.

La nivelul UAT Saraiu își desfășoară activitatea specialiști din toate domeniile (personal didactic, medici, preoți și polițiști), care nu dețin individual sau în comun, împreună cu soții/soțiile lor, o locuință în comuna în care își desfășoară activitatea .

Investițiile realizate în comuna Saraiu în domeniul educației, culturii, sănătății vor conduce la crearea unor noi locuri de muncă, ocuparea lor realizându-se și cu personal din afara localității .

Pentru a rezolva problema locativă, UAT Saraiu pune la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe suprafața de teren ce se va transmite în folosință gratuită pentru construcția acestor locuințe .

Sursa de finanțare a proiectului va fi Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top