Politic

Deputatul Bogdan Huțucă, despre cea mai mare investiţie externă din istoria României

Deputatul Bogdan Huțucă, Vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, consideră că investiția americană de 8 miliarde de euro, ce se va obține în urma încheierii unui acord cu SUA, este una dintre cele mai bune vești din ultimii 30 de ani. Politicianul subliniază că cea mai mare parte a acestor bani va ajunge la centrala nucleară Cernavodă, pentru construirea reactoarele 3 și 4 și pentru modernizarea reactorului 1. Parlamentarul susține și că investiția americană confirmă parteneriatul extraordinar dintre națiunea americană și națiunea română.

Pachetul american de opt miliarde de dolari ce va ajunge în economia naţională, în primul rând în centrala nucleară de la Cernavodă, reprezintă cea mai mare investiţie externă din istoria României. Aceşti bani reprezintă cea mai bună dovadă că parteneriatul dintre cele două naţiuni funcţionează foarte bine şi că liderii celor două ţări sunt determinaţi să aprofundeze relaţiile aflate oricum la un nivel fără precedent. Aceşti bani vor ajuta la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi la reabilitarea reactorului 1, iar asta înseamnă venirea direct în economie a miliarde de dolari, bani ce vor susţine zeci de companii private şi mii de angajaţi români care vor lucra la acest proiect. În plus, pe termen lung, toţi românii vor beneficia de energie mai ieftină şi mai sigură.
Această investiţie va atrage după sine şi alte companii private americane, în special din domeniul strategic, deoarece în aceste zile primesc o nouă confirmare a faptului că România este o democraţie consolidată, cu o economie liberală şi cu opţiuni ferme în favoarea structurilor euro-atlantice şi mai ales cu o abordare clară pro-americană. Statele Unite reprezintă un investitor fundamental în economia românească, iar acest pachet reconfirmă relaţiile excelente dintre preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

To Top