Actualitate

Lifestyle: Aquashoes – noua modă pentru plajele din Mamaia și Constanța

Moda nu trebuie să fie un concept abstract, sau să fie dictată de marii creatori sau case de modă. Acest fapt e dovedit de plajele din Mamaia și Constanța, care se află în avanpostul impunerii unei noi mode în materia încălțărilor de vară – Aquashoes.
Pantofi ușori, cu talpă flexibilă, concepuți inițial pentru confortul celor care merg la plajă în zonele cu țărm stâncos sau cu pietre pe fundul apei (în Croația de exemplu), Aquashoes au început să facă valuri și în România. Deocamdată adoptarea lor e la început, așa că comercianții nu s-au hotărât cum să le traducă numele în română: Unii preferă „încălțăminte de plajă”, alții „pantofi de plajă” sau „încălțăminte acvatică”, alții pur și simplu merg pe varianta de bază, în limba engleză: Aquashoes.

Viața bate moda

După lărgirea plajelor, mulți turiști s-au plâns de scoicile de pe nisip, la Mamaia și Constanța. Deși parțial întemeiate, plângerile acestea omiteau să menționeze faptul că scoici au fost dintotdeauna, mai ales în porțiunea din apropierea apei. Plânsul ca plânsul, dar ce ne facem mai departe? Papucii de plajă au acoperit parțial răspunsul la această întrebare, dar papucii nu sunt confortabili, nu te protejează de scoicile din apă odată ce au fost lăsați pe țărm, iar să fim sinceri nimănui nu-i place ideea de a-și lăsa papucii pe țărm, apoi eventual de a-i prelua la ieșirea din apă pe ai altuia – care arată la fel. Și așa ajungem la soluția găsită de un număr din ce în ce mai mare de turiști și constănțeni – Aquashoes!

Mai mult decât simpli pantofi acvatici…

Principalul avantaj al acestor pantofi este acela că pot fi purtați pe plajă dar și în apă. Aquashoes nu clămpănesc și nu cad de pe picior ca papucii de plajă și nici nu arată precum un set de bocanci olandezi de lemn (ca vestiții „Crocs”). O altă diferență față de Crocs este aceea că aquashoes vin în tot felul de forme și modele: De la unele simple, cu elastic, la altele mai avansate, cu arici (velcro).
Ca bonus, partea superioară, concepută pentru a permite pătrunderea apei în interior, dublează pe uscat ca învelișul textil al pantofilor lejeri de vară. Din acest motiv, precum și datorită faptului că aquashoes sunt proiectați să fie lejeri și ușori, acest tip de încălțăminte poate fi o soluție pentru alte circumstanțe, care nu implică plaja sau apa mării – la plimbare pe esplanada din Mamaia, în oraș, la cumpărături, chiar și la condus!
Dacă până aici nu v-am convins, mai am un argument: Prețul. Aquashoes pot fi găsiți în majoritatea magazinelor de profil sportiv din Constanța sau mall-urile din Constanța, și mai nou și la unele magazine din apropierea plajei. Modelele standard, din supermarketurile cu profil sportiv, pleacă de la 30-40 de lei. Pentru 60 de lei, poți cumpăra aquashoes în culori vibrante, cu aspectul unor adidași ultima modă, iar modelele „de lux”, produse din materiale de cea mai bună calitate, de către firme de top din domeniul sporturilor acvatice se vând cu maxim 90-100 de lei. Practic, pentru un preț de 5-10 ori mai mic decât cel al adidașilor de marcă, poți achiziționa o pereche de încălțăminte care arată și se simt super – pe plajă, pe esplanadă, și chiar și sub apă!
Scoicile enervante de pe plajă și-au găsit nașul! Iar noi ne-am regăsit cu noul stil al plajei din Mamaia!

Un articol de Răzvan PETRE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top