Politic

Lungoci face apel la toate partidele să facă lobby pentru aderarea la Schengen

Deputatul constănțean Lucian Lungoci a vorbit la Prima News despre noul refuz al Austriei de a accepta aderarea României la Schengen. Deputatul social-democrat a întărit ideea că nu există motive reale, tehnice, ci „este doar o retorică politică a Ministrului de Interne, a cancelarului Austriei, aflați într-o retorică electorală bazată pe tema falsă că prin România ar trece cel mai mare număr de migranți spre Austria. În realitate, este demonstrat la nivel European că această rută a migrației este pe linia Mediteranei.”.

Lungoci consideră că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a avut o reacție corectă din punct de vedere diplomatic, în contextul discuției cu omologul său austriac: „Aceasta este calea diplomatică, nu se puteau certa acolo. Cert este că e nevoie în continuare să urmăm calea diplomatică, e nevoie de dialog, e enevoie de sprijin din partea celorlalalte state ale Uniunii Europene”.

Deputatul constănțean a reamintit că PSD a solicitat și a obținut susținere pentru aderarea României la Schengen din partea partidelor europene din familia social-democrată și așteaptă același lucru și din parte apartidelor de dreapta din România:

„Mă aștept la colegii mei de la USR, de la PNL, să își convingă și ei liderii partidelor de dreapta din Europa. Pentru că este un efort comun, colectiv, un meci care se joacă cu toată echipa, nu mai putem fi acum de stânga și de dreapta, la putere și în opoziție”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top