Actualitate

Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală, inaugurat în cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova

Investițiile în sănătate realizate prin diferite proiecte de către Primăria orașului Hârșova se concretizează. Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova a fost inaugurat luna aceasta.

Echipamentele medicale de care dispune acest laborator sunt unele dintre cele mai performante din județ și din țară, fiind achiziționate în urma eforturilor susținute ale primarului Viorel Ionescu, managerului spitalului Andrei Bogdan Zidaru și doctorului Gavrilă Alexandru.

La evenimentul de inaugurare au participat mai multe nume importante din domeniul sănătății, reprezentanți ai mass-media, precum și elevi hârșoveni care au fost premiați pentru prezența și implicarea lor în cursurile de prim-ajutor organizate la începutul lunii.

Printre cei prezenți la inaugurare s-au numărat lectorul univ. dr. Mihai Lesaru, președintele Societății de Senologie, prof. dr. Mircea Penescu, de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila”, prof. dr. Mircea Beuran, șef de secție la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca sau S.L. dr. Cătălin Grasa, apreciat chirurg constănțean și fost manager al Spitalului Clinic Județean Constanța.

„Calitatea serviciilor medicale va rămâne una dintre prioritățile administrației publice locale, alături de educație, digitalizare și dezvoltarea industriei și a infrastructurii din orașul nostru”, transmite administrația publică locală.

Spitalul Orășenesc Hârșova deține în prezent un mamograf 3D Hologic, unic în țara noastră. Mamograful face sonda liniară 3,7 secunde, cu o rezoluție reală de 70 microni. Are sistem de puncție ghidată 3D cu vacuum. De asemenea, are în dotare SmartCurve system Paddle, un sistem ce permite o compresie mult mai prietenoasă și un confort sporit pentru pacienți.

De asemenea, laboratorul mai are în componență și un aparat de radiologie 3D, primul echipament autorizat CNCAN la nivel național – Siemens – Multitom Rax. Aparatul are multiple aplicații și duce radiologia convențională 2D mai aproape de CT, cu un nivel mult mai scăzut de radiații și pregătire prealabilă, exact ca în cazul radiologiei convenționale. Acesta detectează leziunile osoase pe care radiologia 2D le poate rata, precum fracturile oaselor mici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top