Actualitate

La Mangalia s-a înființat prima Organizație de Management al Destinației Turistice, din România

Primăria Mangalia a pus bazele primei organizații de management al destinației din România, împreună cu agenții din turism din sudul litoralului. Aceasta are ca scop promovarea, valorificarea resurselor turistice, susținerea și dezvoltarea stațiunilor din zona vizată, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști.

Recent, Parlamentul României a adoptat Legea Turismului, prin care s-a creat cadrul legal pentru înființarea și funcționarea Organizațiilor de Management al Destinației (OMD).

Pe data de 5 august 2019, Judecătoria Mangalia a admis cererea de înscriere în Registrul asociațiilor și fundațiilor a Organizației de Management al Destinației Turistice Mangalia, primul OMD din România legal constituit. Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia are ca asociați Primăria Mangalia, Organizația Patronala Mangalia și Parc Aventura Paradis Land Neptun. Președintele comitetului director al acestui OMD este Dumitru Filip, iar cei cei patru membri sunt: Mircea Zoltan, Daniela Peteanu, Dragoș Angelescu și Adela Ivan.

Conform legii, Organizația de Management al Destinației este o asociație de utilitate publică și cuprinde autorități locale și operatori privați din turism ce își desfășoară activitatea în zona respectivă. Pot avea calitate de membru asociat în OMD, cu rol consultativ, și alte entități precum: asociații de promovare, administratori ai ariilor protejate, reprezentanți din mediul academic, din instituțiile de cercetare-dezvoltare, școli de formare profesională în turism, camere de comerț și industrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top