Actualitate

Investiții de peste 11 milioane de lei în Saraiu. „Toate aceste lucrări au scopul de a construi o comună fericită”

Anul 2020 începe cu vești bune pentru locuitorii comunei constănțene Saraiu. Primarul Dorinela Irimia a anunțat că se vor semna contracte de finanțare de peste 11 milioane de lei. Investițiile vor viza infrastructura rutieră, obiectivele de cultură, dar și infrastructura de apă și canalizare. Toate aceste lucrări se alătură celor aflate deja în implementare.

„Când am spus că Saraiu se va schimba la față, nu am glumit . Când am spus că Saraiu va deveni un șantier, nu am spus doar să ne aflăm în treabă. Când am spus că Saraiu va fi în reconstrucție, am știut ce vorbim. De ce? Pentru că suntem o echipă de oameni de bună-credință, care își dorește sincer să muncească pentru Saraiu și săraieni, să dea Saraiului identitatea pe care o merită: o casă pentru săraieni și o destinație primitoare pentru turiști, musafiri”, spune primarul Dorinela Irimia.

Concret, pe lângă proiectele începute în anul 2019 sau aflate deja în plină implementare, alte contracte de finanțare, în valoare de peste 11 milioane de lei, vor fi semnate de administrația publică locală.

„Aceste contracte au menirea de a reabilita infrastructura rutieră în localitatea Saraiu, asfaltarea a 17,5 kilometri de drumuri, reabilitarea și dotarea căminului cultural din satul Dulgheru, realizarea unui canal de intercepție apă în Saraiu, reabilitare trotuare în Saraiu și Dulgheru. Toate aceste lucrări au scopul de a construi o comună fericită, pe care ne-o dorim cu toții, și de a crește gradul de confort al sărăienilor în casa lor – comuna lor. Îmi doresc să fim o comună europeană! Împreună vom reuși”, scrie Dorinela Irimia.

Anul 2020 a debutat cu primul pas făcut de administrația locală pentru realizarea unui proiect deosebit de important: ,, Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Saraiu, cu satele aparținătoare (Sarai, Dulgheru, Stejaru)”. Este vorba despre depunerea solicitării de finanțare a proiectului, prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții. Valoarea investiției se va ridica la aproximativ 51.194.847,00 de lei cu TVA.

Actualitate

To Top