Actualitate

Certificat de urbanism pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comuna Tuzla

După terminarea studiului de fezabilitate privind înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla, primarul Reșit Taner a anunțat că s-a făcut următorul pas legal pentru ca acest obiectiv să devină realitate.

„Vă anunț faptul că a fost eliberat de către Consiliul Judeţean Constanţa Certificatul de Urbanism în scopul obținerii Autorizației de Construire pentru înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla, urmând obținerea avizelor necesare solicitate prin prezentul certificat”, menționează edilul.

Obiectivul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în infrastructura existentă și corelată cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislației în vigoare. În vederea alegerii soluției de alimentare cu gaze naturale s-a avut în vedere aspectul economic astfel încât cheltuielile totale legate de înființarea distribuţiei de gaze naturale să fie cât mai mici, respectând normativele în vigoare.

În urma realizării studiului de fezabilitate au rezultat două soluții de alimentare cu gaze naturale. Prima soluție ar fi racordarea la conducta de transport de gaze naturale înaltă presiune Pecineaga-Techirghiol, sau, cea de-a doua soluție, racordarea în SRM Fetești (la ieșirea din SR Fetești – nod 2000). Ambele variante urmează a fi analizate pentru a se alegea soluția optimă.

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, adaugă faptul că studiul de fezabilitate „a luat în considerare dezvoltarea ulterioară a localității Tuzla, ținând cont de contextul economic actual și preconizat dar și de necesitatea alegerii unei soluții fezabile.”

După realizarea acestui studiu și obținerea certificatului de urbanism urmează obținerea avizelor de finanțare a proiectului.

În prezent locuitorii comunei Tuzla precum şi instituțiile publice şi agenții economici consumă, pentru încălzirea locuințelor, prepararea apei calde menajere şi a hranei, drept combustibili: lemne, peleţi, cărbuni, curent electric, combustibil lichid uşor, păcură, motorină, butelii cu GPL.

„În vederea creșterii gradului de confort al locuitorilor şi pentru dezvoltarea economică a localității noastre este necesară şi oportună investiția privind înființarea distribuției de gaze naturale”, conchide primarul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top