Actualitate

Horia Teodorescu, președintele PSD Tulcea: „Da, candidez pentru un nou mandat la Consiliul Județean Tulcea”

Organizația județeană Tulcea a Partidului Social Democrat și-a ales noua conducere, în cadrul unei ședințe organizate sâmbătă, 18 ianuarie, în municipiul Tulcea. Horia Teodorescu a fost reconfirmat în fruntea filialei județene, alături de Dumitru Mergeani – președinte executiv și Lavinia Vizauer – secretar executiv al organizației județene. La ședința PSD au fost prezenți 207 delegați din județ, parlamentarii tulceni, Sorin Grindeanu, în calitate de invitat special, precum și Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Tulcea.

„Da, candidez pentru un nou mandat la Consiliul Județean Tulcea. Am arătat că social-democrații sunt cei care aduc bunăstare pentru cetățenii acestui județ: Podul peste Dunăre, faleza revenită tulcenilor și modernizarea acesteia și a Portului Tulcea, modernizarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență, modernizarea Aeroportului, care din primăvara aceasta operează curse. Am arătat că Tulcea este printre județele cu cele mai bune drumuri din țară și județul cu cea mai mare creștere a numărului de turiști – sunt fapte, sunt lucruri concrete, este muncă, este implicare și voință – pentru tulceni, pentru acest județ binecuvântat”, spune Horia Teodorescu.

„Avem proiecte în derulare ce trebuie duse la bun sfârșit”

În cadrul conferinței de presă, Horia Teodorescu a menționat că „sunt multe proiecte în derulare, proiecte ce trebuie duse la bun sfârșit, multe investiții pe fonduri europene la care am muncit foarte mult inclusiv la partea mai puțin vizibilă, cea care contează”.

De asemenea, președintele PSD Tulcea a menționat că în cadrul ședinței s-a discutat despre strategia PSD la alegerile locale și parlamentare de anul acesta.

Și senatorul Eugen Teodorovici a menționat că este normal ca PSD să se gândească la viitor, chiar la anul 2024, „când trebuie să avem ca obiectiv câștigarea tuturor alegerilor. După 20 de ani de președinte de dreapta, în care lucrurile nu au fost pozitive, în anul 2024 plecăm cu prima șansă. Pentru asta trebuie să înțelegem dorințele românilor.”

În ceea ce privește o posibilă candidatură a sa la o funcție în conducerea PSD, Teodorovici a spun că asta va depinde foarte mult de echipa care se va contura la vârful partidului. „Nu am nicio problemă să-mi asum această responsabilitate și să candidez”, a subliniat senatorul.

„Trebuie să facem o opoziție de calitate”

Referitor la moțiunea de cenzură, fostul ministru al Finanțelor a declarat că aceasta trebuie depusă cu simț de responsabilitate deoarece „cu guvernele nu trebuie să te joci, să le schimbăm azi și mâine. Cu economia nu trebuie să te joci. Din punctul meu de vedere, cei care vor să o depună trebuie să aducă mai multe argumente pentru a mă convinge să o susțin și să o votez.”

Teodorovici a prezentat și câteva politici greșite a guvernării PNL în ceea ce privește pensiile private și Ordonanța 114, motive care, spune el, pot duce la depunerea unei moțiuni de cenzură. 

„Trebuie să facem o opoziție de calitate. Să venim cu soluții pentru actuala guvernare, să arătăm ce nu se face bine”, a conchis senatorul PSD.

De asemenea, Horia Teodorescu a explicat prezența lui Sorin Grindeanu la ședința PSD Tulcea: „se află aici datorită aportului important în realizarea investiției Podului peste Dunăre, în perioada când a fost premier. De asemenea, transferul portului s-a realizat tot în timpul său”.

Referitor la susținerea din partea filialei județene a PSD, la viitoarele alegeri centrale ale partidului, a unei echipe sau a alteia, Teodorescu a declarat că deocamdată nu s-a luat o decizie și se așteaptă conturarea clară a fiecărei echipe. „Trebuie echipe construite pe persoane, pe competențe, pe nevoile românilor. O singură condiție punem noi de la Tulcea: competență, valoare, integritate”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top