Actualitate

Campanii de suflet, în prag de Sărbători, în comuna Saraiu

Pentru comunitatea din Saraiu, județul Constanța, a devenit o tradiție ca în prag de iarnă oamenii să fie puși mai presus de toate într-o serie de campanii de suflet inițiate de administrația locală condusă de Dorinela Irimia.

Astfel, cei mici se pregătesc de o experiență inedită deoarece 30 de copii vor beneficia de un cadou aparte adus de Moș Crăciun, ajutat fiind de Asociația ETI-PC din București. Ei vor primi câteun laptop, dulciuri și alte surprize.

„Pe această cale, permiteți-mi să vă aduc mulțumiri, recunoștință, bunul Dumnezeu să vă dea sănătate la întreaga echipă, oameni minunat, care știți să oferiți dragoste, bucurie în preajma Sfintelor sărbători  și nu numai”, s-a adresat Dorinela Irimia celor din Asociația ETI-PC .

La nivelul comunei Saraiu vor demara și campaniile anuale prin care se aduce bucurie în casele persoanelor în vârstă și în sufletele copiilor.

„caravana Împreună salvăm Crăciunul – Fii tu moș Crăciun” este un proiect de suflet pentru toți copiii,  indiferent de clasa socială din care provin. „Copilul e copil și merită să se bucure”, explică primărița Dorinela Irimia.

Ea arată că deja au început să sosească unele scrisori de la copii, iar ajutoarele Moșului lucrează la centralizarea acestora. Anul trecut pachetele au ajuns la 750 de copii, iar anul acesta administrația speră să ajungă la 1.000 de suflete.

„Pe urmele Sfântului Ierarh Nicolae” este o campanie ce se va derula pe 6 decembrie. 300 de pachete cu dulciuri, o masă caldă și torturi vor fi pregătite pentru a fi oferite în dar cu prilejul acestei sărbători a iubirii și dăruirii.

Campania „Adoptă un bătrân” presupune implicarea comunității și a oamenilor ci suflet mare. Se vor oferi alimente (carne de porc, ulei, orez, cozonac etc.)  pentru masa de Crăciun persoanelor în vârstă.

Toate aceste campanii sunt derulate la inițiativa primarului Dorinela Irimia în colaborare cu Asociația prin Dragi Părinți Teodor și Ioana Maica Tereza.

În luna noiembrie, Dorinela Irimia, în calitate de primar, a acordat bursele școlare elevilor din comună, burse stabilite de Consiliul Local Saraiu. „Sperăm ca prin intermediul burselor să-i stimulăm să învețe şi mai mult. În funcţie de posibilităţile bugetului local, valoarea burselor va fi majorată periodic. Proiectele privind susținerea educației îi vizează şi pe elevii de gimnaziu. Rezultatele dumneavoastră obținute la învățătură ne stimulează să fim într-o continuă competiție”, spune Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top