Actualitate

Primăria Medgidia se implică în salvarea de vieți. Acțiune vizând donarea de sânge în municipiu

Sângele este vital pentru salvarea vieții unor pacienți, iar de cele mai multe ori în spitalele românești este criză de sânge. De aceea, Centrele de Transfuzii Sanguine și medicii fac apel la populație pentru a merge să doneze sânge.

În acest sens, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia organizează miercuri, 29.01.2020 în intervalul orar 08.30-13.30, o acțiune de donare de sânge.

„Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia și localitățile învecinate, care doresc să ajute pacienții care au nevoie de tratament transfuzional”, transmit reprezentanții primăriei municipiului Medgidia.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 de kilograme ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele cu vârstă de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
– 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
– o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Vă așteptăm miercuri, 29.01.2020, la Spitalul Municipal Medgidia, cu un act de identitate valabil, în intervalul orar 08.30-13.30.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top