Actualitate

Dumitru Enache, primarul Comunei Stejaru, nominalizat pentru funcția de președinte interimar al ANANP. Decizia acestuia

La începutul lunii martie, premierul României Nicolae Ciucă a emis Decizia privind numirea în funcția de preşedinte-interimar, cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), a lui Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru, județul Tulcea.

Nominalizarea nu este una deloc întâmplătoare dacă ținem cont că Dumitru Enache a ocupat în anul 2019 funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANANP.

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a fost înființată în anul 2016, prin Legea nr. 95/2016 și funcționează în baza Hotărârii de Guvern nr. 997/2016. ANANP este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat și funcționează în subordinea Ministerului Mediului.

Scopul ANANP este administrarea unitară și eficientă a ariilor naturale protejate și conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, reglementate prin dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2007.

Deși nominalizat de premier, primarul din Stejaru a preferat să rămână alături de oamenii care în toamna anului 2020 l-au creditat cu votul lor pentru a le conduce și administra comuna. Astfel, Dumitru Enache a ales cu sufletul, în detrimentul unei funcții.

În primul său an de mandat, 2021, edilul de la Stejaru a reușit, alături de echipa sa din administrația locală, reabilitarea acoperișurilor blocurilor din Mina Altîn Tepe, asigurarea iluminatului public în extravilan, achiziționarea unui utilaj pentru menținerea curățeniei (maturat și spălat străzi), internet gratuit în Centrul Civic al Comunei Stejaru, a finalizat Clinica Nouă, a reabilitat șanțurile, acostamentele și trotuarele, a reabilitat Școala Gimnazială Stejaru, a amenajat Centrul Civic, a dat startul studiului de fezabilitate pentru proiectul “Rețea inteligentă de gaze”, a izolat și modernizat bazinul de apa din Stejaru, a demarat proiectul unui Parc în zona Cișmea Stejaru și ieșire Vasile Alecsandri și a depus spre finanțare 5 proiecte de peste 3 milioane de Euro. Și lista poate continua.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top