Actualitate

Firma Consiliului Local Topalu a obținut Autorizație de Mediu pentru captarea, tratarea și distribuția apei

Agenția pentru protecția Mediului (APM) Constanța a emis Autorizație de Mediu pentru SC Edilitar Divers Topalu SRL, societatea comercială deținută de Consiliul Local al comunei Topalu.  

Autorizația reglementează activitatea societății din punct de vedere al activității de captare, tratare și distribuție a apei.

SC Edilitar Divers SRL a fost autorizată să aibă ca dotări instalații, mijloace de transport utilizate în activitate două surse de apă subterane (puțuri) în localitatea Topalu și un puț în localitatea Capidava. Ca instalații de captare, societatea dispune de trei electropompe pentru cele trei puțuri.

Rețeaua de distribuție a apei, în localitatea Topalu, se prezintă astfel: de la puțuri apa este pompată prin intermediul conductei de aducțiune în două rezervoare cilindrice din beton armat semi îngropate. În Capidava, rețeaua de distribuție pleacă de la puț spre un rezervor de înmagazinare a apei.

Apa pentru stingerea incendiilor este asigurată din rețeaua de distribuție a apei potabile, pe care sunt montați un număr de 25 de hidranți de incendiu.

Numărul total de consumatori este de 1785 locuitori (în Topalu 1654 locuitori, iar în Capidava 131 de locuitori).

Descrierea principalelor faze ale procesului tehnologic sau ale activității: apa captata din puț este pompată prin intermediul conductei de aducțiune în rezervor, apoi este preluată de conductă și dirijată gravitațional în rețeaua de distribuție a localităților Topalu și Capidava.

„Autorizația de Mediu reglementează desfășurarea activaților numai din punct de vedere al protecției calității factorilor de mediu. De legalitatea și autenticitatea actelor prezentate se face răspunzătoare societatea solicitantă”, se prevede în documentul emis de APM Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top