Actualitate

Comuna Tuzla, în sprijinul refugiaților din Ucraina

Una dintre comunitățile dobrogene care au venit în sprijinul refugiaților din Ucraina este cea din Tuzla. La apelul primarului Reșit Taner, oamenii din Tuzla s-au mobilizat încă din primele zile ale izbucnirii conflictului militar din țara vecină, pentru a-i ajuta pe cei care au fugit din calea gloanțelor.

„Având în vedere contextul dramatic în care se află mii de cetățeni ucraineni forțați de împrejurări să își părăsească locuințele și țara, împreună cu angajații primăriei Tuzla am înființat un centru de colectare donații: alimente neperisabile, produse de îngrijire personală, haine pentru adulți/copiii/bebeluși, lapte praf și orice altceva puteți dărui”, a fost anunțul făcut de primar.

Toate donațiile adunate la Centrul pentru Tineret „Ion Creangă” au fost trimise în taberele de refugiați din țară, în special în județul Tulcea, acolo unde este punctul de trecere al frontierei de la Isaccea, un loc prin care zeci de mii de ucraineni au venit în România.

„În semn de solidaritate, aducem la cunoștință tuturor cetățenilor din comuna noastră și din zonele învecinate, faptul că este organizat un punct de colectare a ajutoarelor pentru refugiații din Ucraina (îmbrăcăminte, produse alimentare ambalate neperisabile, lenjerie de pat, pături, pilote, produse pentru igiena personală, etc.). Punct de colectare donații pentru refugiații din Ucraina este organizat la Centrului pentru Tineret „Ion Creangă”, între orele 8-16”, a fost anunțul dat chiar de reprezentanții Centrului.

Oamenii din Tuzla nu au sprijinit refugiații doar cu donații, ci au luat în spațiile lor familii de ucraineni oferindu-le masă și casă în această situație dramatică.

De aceea, Reșit Taner a făcut un apel către toți locuitorii care găzduiesc familii refugiate pentru a se înregistra în evidențele poliției naționale sau locale.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top