Actualitate

Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu, mesaj cu ocazia Unirii Principatelor

Dorinela Irimia, primarul comunei constănțene Saraiu, a transmis un mesaj locuitorilor cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române.

„24 Ianuarie 1859 este piatra de temelie pentru ceea ce mai târziu va deveni România și, în același timp, un elocvent exemplu al izbânzii românilor uniți și însuflețiți de un ideal comun. 24 ianuarie este, în primul rând, despre unitate. Fiecare dintre cei implicați în Unirea Principatelor Române, acum 163 de ani, a fost omul timpului său, și-a împlinit datoria și menirea. EI TOȚI vor rămâne modele de urmat pentru noi și pentru generațiile viitoare”, spune edilul.

În continuarea mesajului, Dorinela Irimia vorbește despre unitate și solidaritate și despre scopurile comune pe care românii trebuie să le aibă.

„România este puternică dacă noi suntem uniți, România are viitor prin solidaritatea celor care simțim cu adevărat românește, România este și va fi o țară respectată atât timp cât și noi, la rândul nostru, știm să cinstim memoria strămoșilor noștri și să ne iubim și să ne înțelegem istoria.

Mica Unire, pentru noi, ca români, nu trebuie sa fie doar o lecție sau o pagină din manualul de istorie, ci trebuie să reprezinte unul dintre simbolurile reușitei și al împlinirii unor aspirații comune, având ca temelie unitatea de voință și lupta solidară pentru împlinirea unor scopuri ce păreau, multora, irealizabile. Fie să simțim românește în fiecare zi! La mulți ani, Saraiu! La mulți ani, România!”, transmite Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top