Actualitate

Mai multe proiecte vor fi finalizate în anul 2022, în comuna Pantelimon

Începute în anii trecuți, mai multe proiecte importante se vor finaliza în 2022 în comuna Pantelimon, județul Constanța. Primarul Costel Armășescu a explicat în ce constau acestea.

„Continuăm lucrările la introducerea sistemului de canalizare. Se va termina proiectul anul acesta”, spune primarul.

„Înființare sistem de canalizare și stație de epurare în localitățile Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos, Runcu, Nistorești și Călugăreni, comuna Pantelimon, județul Constanța” este proiectul în valoare de 11.716.368 lei, finanțat prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.

Tot în 2022 se va încheia și asfaltarea drumului comunal Nistorești – Călugăreni.

Un alt proiect deosebit de important este cel al înființării Centrului After School. Început în urmă cu câțiva ani, acest proiect va fi terminat în 2022.

Cu 1.434.733 de lei, bani primiți de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2, administrația locală a comunei Pantelimon va înființa un Centru After School.

Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc.

„De investiția noastră vor beneficia copiii familiilor cu o situație materială deficitară. Totul va fi absolut gratuit. Condiția este ca ei să învețe, să-și dorească să continue studiile, iar noi, administrația locală vom face tot ceea ce ne stă în putință s-i ajutăm să-și finalizeze studiile. Vor putea în acest Centru After School să-și facă temele, și să participe la activității colective astfel încât să nu mai resimtă diferența dintre ei și ceilalți elevi”, adaugă Armășescu.

Totodată, în acest an vor continua lucrările de reabilitare la Căminul Cultural din satul Runcu.

De asemenea, Costel Armășescu arată că urmează ca Primăria Pantelimon să predea către Compania Națională de Investiții clădirea veche a căminului cultural situat chiar în curtea primăriei. Aici, CNI va realiza obiectivul „Cămin multifuncțional”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top