Actualitate

Căminul Cultural din Galița, comuna Ostrov, va intra în reabilitare

Unul dintre proiectele aflate pe agenda primarului Niculae Dragomir a fost cel de a reabilita Căminul Cultural din satul Galița, comuna Ostrov, județul Constanța. Clădirea, veche de 80 de ani, necesită lucrări de intervenție pentru a putea redobândi utilitatea și a găzdui evenimente publice în deplină siguranță pentru participanți.

Astfel, un prim pas necesar și obligatoriu a fost atribuirea contractului de execuție a lucrărilor pentru investiția „Reabilitare și extindere Cămin Cultural, localitatea Galița”. Valoarea contractului este de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Conform documentației tehnice, regimul de înălțime a clădirii vizate de proiect este parter, aria totală construită este de 432,5 metri pătrați, aria totală utilă este de 361,2 metri pătrați, aria construită a căminului este de 312,5 metri pătrați, iar aria utilă a căminului este de 264,6 metri pătrați.

Pentru cheltuieli legate de investiția de bază, administrația locală a aproximat suma de 1.205.800 de lei (fără TVA), pentru montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale 2.000 de lei (fără TVA),  pentru utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj 20.000 de lei (fără TVA).

Cheltuielile cu „diverse și neprevăzute”, în procent de 5% din valoarea investiției de bază, se pot accesa doar în condițiile articolului 221 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice și nu sunt incluse în valoarea estimată a contractului de lucrări.

Comuna Ostrov își are reședința în localitatea Ostrov și este compusă din localitățile: Ostrov, Almalău, Bugeac, Galița, Gârlița, Esechioi.

Comuna este așezată în extremitatea sud-vestică a Dobrogei, pe DN3 (Constanța-Ostrov). Ea este încadrată în unitatea fizico- geografică a Podișului Dobrogei de Sud, subunitatea Podișului Oltina, pe o lungime de cca 17 kilometri al brațului Dunărea – Ostrov, în locul în care se formează numeroase brațe și ostroave. La 6 kilometri est se află limanul Bugeac, un importanta bazin piscicol și de vânat cu pene, iar la 8 kilometri vest, se află debarcaderul de tranzit peste Dunăre la Călărași și punctul de frontieră cu Bulgaria, de la Silistra.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top