Actualitate

Construirea unui ansamblu de locuințe sociale, proiect în curs de implementare în orașul Negru Vodă

Unul dintre proiectele aflate în curs de implementare în orașul Negru Vodă vine în sprijinul persoanelor defavorizate prin construirea mai multor spații de locuit. Este un proiect pentru care administrația condusă de primarul Petre Urziceanu a reușit să obțină finanțare europeană.

Reamintim că în luna iulie 2021, au fost atribuite serviciile de proiectare (215.380 de lei), inclusiv asistență tehnică a proiectantului pentru obiectivul „Construire ansamblu de locuințe sociale în orașul Negru Vodă”, aferente proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului”.  

„Investiția în construirea unui ansamblu de locuințe sociale este necesară pentru asigurarea unor spații de locuire decente oamenilor din grupurile vulnerabile identificate la nivel local de primărie, prin serviciile specializate”, spun reprezentanții administrației locale.

Proiectul presupune construirea a trei clădiri P+2E, cu 6 apartamente de 2 camere și a opt clădiri P+1E, cu 2 apartamente de 3 camere. De asemenea, ansamblul va avea două spații de joacă pentru copii și alei pietonale.

Proiectul are două componente: Construire ansamblu de locuințe sociale și Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă.

Imobilele construite în regim P+2 sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar apartamentele de la parter sunt proiectate astfel încât să poată fi ocupate de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul ansamblului se vor construi alei de acces pietonale cu dale tactile, de asemenea se va realiza reabilitarea căilor de acces precum și racordarea la trecerile de pietoni pentru a permite parcurgerea spațiului de către persoanele cu dizabilități. 

Fiecare clădire va fi prevăzută cu instalație cu panouri solare pentru reducerea costurilor în exploatare pentru asigurarea agentului termic. Încălzirea fiecărui imobil de se va realiza utilizând o centrală termică modernă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top