Actualitate

DJ 226, ce străbate localitatea Corbu, intră în reabilitare

Primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare, a avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța (CJC) pe tema proiectului de asfaltare a DJ 226 pe toată suprafața comunei Corbu.

„În anul 2021 vor începe lucrările de reabilitare si modernizare a străzii Principale (DJ226), realizarea de trotuare şi piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de mers, dar şi modernizarea stațiilor de autobuz”, spune primarul comunei.

„Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu” este un proiect în valoare de 22.444.019 euro finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Încă din anul 2019, Consiliul Județean Constanța a lansat o achiziție considerată la acea vreme costisitoare, dar importantă pentru infrastructura județului. Este vorba despre serviciile de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu”.

Achiziția avea ca obiect principalele activități: servicii elaborare documentație tehnică (PT+DDE+CS+DTAC); documentații tehnice pentru obținere avize, acorduri și autorizații și documentația pentru obținerea autorizației de construire aferente obiectivului de investiții, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de execuție și execuția lucrărilor.

A urmat apoi, în cursul anului 2020, licitația pentru Servicii de proiectare (PT+DDE), Servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul drumului județean DJ 226, Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu”. Rezultatul licitației a fost contestat, ceea ce a dus la prelungirea termenului la care se încep lucrările în teren.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top