Fără categorie

Dezinsecţia şi deratizarea s-au desfăşurat în condiţii bune la Tulcea

Câteva informații aproape spectaculoase care au vibrat în mass media tulceană ne-au trezit interesul pentru un subiect legat direct de viața fiecărui locuitor: activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Una din informațiile amintite punea Tulcea pe un admirabil loc doi pe țară în privința sumelor cheltuite pentru dezinsecție, insinuând că la mijloc ar fi afaceri necurate.

Ei bine, ne-am interesat pentru dumneavoastră și am aflat ceva inedit: în Tulcea sunt mai mulți țânțari decât în Brașov, Satu Mare, Iași și Timișoara la un loc. Explicațiile sunt inutile, pentru că țin de evidență și trebuie să fii rău intenționat să nu le iei în calcul atunci când abordezi un astfel de subiect. Apoi, a mai apărut o idee trăznită: chipurile, în loc de otravă pentru insecte s-ar folosi apă chioară. Ca toate teoriile conspirației și aceasta se bazează pe neștiință. E suficient să afli procedura prin care trec substanțele în discuție pentru a ajunge pe teren și te liniștești. De la avizările Ministerului până la comisiile prezente inclusiv la desigilarea recipientelor respective, totul este controlat la sânge.
Despre acest fapt pot depune mărturie inclusiv cei care fac plângeri pentru că în perioada de dezinsecție mirosul substanțelor este prea puternic și iritant. Cu siguranță că acești oameni nu s-ar fi plâns dacă le-ar fi mirosit a ceai de mușețel. În rest, Narcis Popescu, Șef Serviciu în primăria Tulcea, ne asigură că dezinsecția și deratizarea se află în parametrii normali, iar beneficiarii acestui serviciu, cetățenii tulceni, nu au de ce să se îngrijoreze. Ca și până acum, totul va fi bine.
Pentru curioși, Narcis Popescu ne-a pus la dispoziție câteva cifre și denumiri de substanțe, tocmai pentru ca, în spiritul transparenței, să poată fi evitate pe viitor alte cometarii penibile. Astfel, pentru dezinsecție sunt acoperiți, la o singură trecere, 1 237 000 de metri pătrați, pentru care se folosește larvicidul Biolarkin 14. Alte substanțe folosite în proces fiind Parainsect C, Freedom 11, K-Othrine EC 25 sau Piretrosect.
În ce privește deratizarea, au fost acoperiți 463 219 metri pătrați iar substanța utlizată se numește Facorat Pasta.
Dezinfecția școlilor este asigurată cu Preventol ED 601 și Desogenol.
De asemeni, la operațiunile de dezinsecție, deratizare și dezinfecție pot participa și președinții de asociații de locatari, tocmai pentru a fi evitate orice suspiciuni legate de proces.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top