Fără categorie

Indiferenţa Poliţiei Locale Tulcea face victime

Un copil a fost lovit pe trecerea de pietoni pentru că Bogdan Bulete nu supraveghează zonele şcolilor. 

Pe 6 martie, la trecerea de pietoni din dreptul Școlii nr.5 Elena Doamna de pe strada Babadag, un copil a fost lovit de autoturismul condus de un taximetrist. Întâmplarea s-a petrecut sub ochii îngroziți ai fratelui mai mic rămas în mașină și ai tatălui care își știa copilul în siguranță pentru că, atenție, se asigurase la traversare. Asemenea accidente se întâmplă peste tot în lume, ar putea spune un observator cinic, cu ce ar fi diferit acesta? Există o diferență și, din păcate, ea ține de factorul uman.

 

Deși acea trecere de pietoni este aglomerată iar riscul evenimentelor tragice este uriaș, Poliția Locală a ignorat realitatea locului precum și numeroasele semnale de alarmă trase de părinții îngrijorați. Prezența unui polițist în zonă a fost asigurată numai pentru ora 15, deși, după cum s-a văzut, era evident că este insuficient. După producerea accidentului, așa cum se întâmplă pe la noi, șefii poliției au devenit brusc responsabili și au trimis personal pentru a acoperi și ora matinală, prea târziu, am spune noi, deși mai bine așa decât niciodată.
Spuneam că cel care contribuie covârșitor la apariția unor astfel de situații este factorul uman, iar pentru noi, acest factor uman poartă un nume: Bogdan Bulete, șeful Poliției Locale din Tulcea. Din tot ce am aflat despre Bulete doar răsfoind presa tulceană recentă, poliţistul pare complet nepotrivit pentru o astfel de funcţie. După ce a activat în cadrul SRI, de unde a plecat în condiţii neclare încă, Bulete a devenit un fel de Gică Contra al orașului Tulcea, preocupat mai degrabă să-și manifeste personalitatea excesivă decât să-și facă, așa cum este corect, treaba.
Primele și cele mai importante meciuri ale domniei sale au fost exact cu autoritatea căreia i se subordonează, respectiv cu primăria. Cu alte cuvinte, în loc să fie preocupat de binele plătitorilor de taxe pe care trebuie să-i protejeze, Bogdan Bulete a ținut să despice filozofic firul în patru, respectiv să precizeze că trupele de polițiști se vor ocupa doar cu patrularea și nu cu paza parcurilor, de exemplu. Mai mult, deși e foarte atent la conceptele pe care le folosește, Bulete crede că poate fi în sfârșit eficient atunci când pretinde ca trupele sale să fie dotate cu echipamente anti-tero de ultimă generație. Probabil că de-aia lipsea polițistul dimineața de la trecerea de pietoni, pentru că nu primise echipament potrivit cu misiunea.
Tot domnul Bulete s-a remarcat cu o cerere hazlie atunci când a specificat un detaliu în cererea pentru garduri mobile de siguranță, din cele folosite la evenimente cu aglomerație sporită: gardurile trebuia musai să fie din inox. În sfârșit, probabil pentru că aceste doleanțe nu i s-au îndeplinit, Bogdan Bulete a înțeles că nu poate fi eficient în fruntea Poliției Locale. Iar asta nu a înțeles doar el, ci și cetățenii care nu se simt în siguranță în propriul lor oraș. Cel puțin asta reiese din intervențiile și comentariile prezente pe pagina de Facebook a autorității mai sus amintite.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top