Politic

Deputatul Istvan Antal: Prioritatea UDMR este sprijinirea familiilor și protecția locurilor de muncă!

Deputatul constănțean anunță că UDMR propune guvernului un pachet de măsuri care să sprijine oamenii și familiile, să protejeze locurile de muncă, adăugând că IMM-urile sunt motorul economiei românești și numai dacă menținem în viață aceste întreprinderi putem proteja locurile de muncă. Documentul privind pachetul de măsuri propus de UDMR a fost transmis premierului, Ludovic Orban.

Propunerile UDMR vizează domenii precum turismul și HORECA, transportul și exportul de marfă, agricultura, administrațiile locale și investițiile. În document sunt incluse propuneri concrete și în domeniul sănătății publice, cum ar fi asistența medicală stomatologică de urgență.

Pachetul de măsuri include următoarele:

1. Ministerul Finanțelor trebuie să achite neîntârziat și integral obligațiile sale restante față de firme (TVA, indemnizații pentru concedii medicale, alte datorii).

2. Trebuie sprijinite IMM-urile care nu concediază angajați! Astfel, firmele care nu renunță la angajații lor trebuie să beneficieze de suspendarea – pe perioadă determinată – plății contribuțiilor de asigurări sociale, plata impozitelor, plata TVA și a altor contribuții obligatorii calculate pe fondul de salarii.

3. Angajații concediați din cauza crizei economice trebuie sprijiniți atât cu o indemnizație unică nerambursabilă cât și prin măsuri de reintegrare pe piața muncii.

4. Asigurarea imediată a lichidităților necesare IMM-urilor prin capitalizarea fondurilor de garantare, acordarea de credite în condiții avantajoase, subvenții și garanții pentru obținerea acestora.

5. Este nevoie urgentă de constituirea unui Fond de Intervenție cu ocazia rectificării bugetare, care să asigure finanțare și sprijin post-criză pentru firme, îndeosebi IMM-uri.

6. UDMR insistă asupra faptului că instrumentele bugetare puse la dispoziție de UE ca răspuns la criza actuală, trebuie utilizate pe deplin. Din Fondul de Coeziune alocat pentru cadrul financiar-bugetar 2014-2020, pentru finanțarea de proiecte menite să combată efectele crizei România are la dispoziție 491 de milioane de euro accesibile imediat. De asemenea trebuie avut în vedere și perioada post-epidemică, prin urmare considerăm că fondurile europene nerambursabile trebuie reorientate înspre finanțarea proiectelor de infrastructură importante pentru dezvoltarea regională și pentru comunitățile locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top