Politic

Deputatul Mircea Dobre (Pro România): Cine face afaceri cu pandemia, în România?

Deputatul Mircea Dobre acuză autoritățile că în plină pandemie plătesc anumiți hotelieri de pe litoral să îi cazeze pe românii aduși din Italia. Este vorba de anunțul conform căruia 1500 de persoane vor fi carantinate în mai multe spații de cazare de pe litoral (o parte dintre ei au și ajuns deja și au fost cazați).

Dobre spune că statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană, afacere din care hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, în extrasezon, și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise.

Dobre întreabă de ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați și de ce aceștia au aterizat DOAR pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo.

Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate. Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe Litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?

De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?

Exemple:

Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca S.A. deține hotelurile:

Hotel Ceres *** – Statiunea Baile 1 Mai (Judetul Bihor) – 460 locuri cazare

De la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km.

Hotel Silvana ** – Statiunea Buzias (Judetul Timis) – 200 locuri

De la aeroportul din Timisoara sunt doar 44 km.

Dacă trebuie să aterizeze în județul Constanța de ce NU se folosesc hotelurile de mai jos?

Ministerul Justiției deține unitatea de cazare Flamingo din Eforie – 360 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Meridian (Mamaia) – 640 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Diana (Saturn) – 434 locuri

Regia Autonoma “Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” – Complex Doina(Neptun) – 450 locuri

Sanatoriul Balnear Mangalia – 200 locuri”, a mai transmis Dobre.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top