Politic

Deputatul Istvan Antal, despre încuviințarea stării de alertă de către UDMR

Deputatul UDMR Istvan Antal a transmis că formațiunea politică din care face parte a votat ieri în Parlament pentru încuviințarea stării de alertă.

Sunt necesare decizii responsabile, vitale în această perioadă, atât din partea Parlamentului cât și din partea Guvernului, motiv pentru care deputații și senatorii UDMR au votat în favoarea încuviințării stării de alertă instituită prin hotărâre de guvern. Deși, recent, Guvernul a luat o serie de măsuri al căror scop și temei juridic sunt discutabile, UDMR consideră că, în contextul pandemiei, creșterea instabilității politice ar complica și mai mult situația actuală. În cadrul dezbaterilor din ședința de plen comun, liderii grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, Cseke Attila și Benedek Zacharie au prezentat poziția UDMR.

UDMR consideră că este inadmisibil faptul că Guvernul nu a elaborat încă planul concret pentru relansarea economiei pentru această perioadă de criză, la fel și faptul că angajații trimiși în șomaj tehnic nu au primit încă sumele promise de Guvern. Uniunea nu este de acord nici cu modalitatea incoerentă prin care sunt luate măsurile din sănătate în perioada pandemiei, pentru că, în acest mod neclar se creează o confuzie în rândul cetățenilor, practic nu se știe ce fel de reguli sunt valabile și în ce condiții se aplică.

Parlamentarii UDMR consideră că, în această perioadă de criză, Guvernul nu s-a ocupat corespunzător de instituțiile de cultură și nu a rezolvat nici situația lucrătorilor din zonele transfrontaliere. Totodată, parlamentarii Uniunii au criticat și lipsa investițiilor în școli și în alte instituții educaționale importante.

UDMR a atras din nou atenția asupra importanței cooperării instituțiilor statului și consideră că pandemia se poate combate doar în situația în care legislativul și executivul găsesc o metodă prin care să aibă un dialog și să colaboreze eficient.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top