Politic

Deputatul George Vişan: „În pofida detractorilor, la jumătatea mandatului Președinția României la Consiliul UE este un succes!

După nici trei luni de mandat la Președinția Consiliului UE, România a reuşit finalizarea negocierilor pentru 82 de dosare legislative cu impact major asupra vieţii cetăţenilor europeni. 

Reprezentanţa Permanentă a României la UE din subordinea Ministerului Afacerilor Externe a reușit încheierea negocierilor pentru 82 de dosare legislative, în diferite domenii, de la siguranţa transporturilor şi drepturile lucrătorilor, la drepturile de autor în epoca digitală şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată.

România a obţinut acordul pentru instituirea unei Autorităţi Europene a Muncii, pentru o mai bună funcţionare a pieţei muncii la nivelul Uniunii. De asemenea, Preşedinţia română a Consiliului a finalizat și negocierile inter-instituţionale privind reducerea riscurilor în sectorul bancar, sporirea investiţiilor în inteligenţa artificială, consolidarea protecţiei frontierelor externe ale Uniunii şi combaterea migraţiei ilegale, îmbunătăţirea siguranţei alimentare şi sprijinirea dezvoltării rurale, operabilitatea sistemelor informatice la nivelul UE în vederea îmbunătăţirii securităţii interne, precum şi măsurile pentru reducerea riscului terorist şi a criminalităţii transfrontaliere, asigurarea corectitudinii procesului electoral european în faţa riscului dezinformării şi a ameninţărilor cibernetice.

“Este un succes concret și incontestabil al diplomației române și Președinției  exercitate de România. Dar și mai interesant este că, în rândul detractorilor  rezultatelor concrete obținute se numără chiar reprezentanți ai României la Comisia Europeană, aflați deja în campanie electorală pentru alegerile europalamentare” a declarat deputatul PSD de Constanța, George Vișan.

Acest lucru a fost evidențiat azi și de către ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la prezentarea la București a rezultatelor semestrului european. El a acuzat că raportul de țară al Comisiei Europene „oferă previziuni pesimiste care îi descurajează pe investitori”. „Este foarte important dialogul, nu să luați în seamă doar informații care apar în media. Cred ca s-au luat în calcul la raportul de țară si astfel de declarații din media, uneori iresponsabile”, cu referire directă la comisarul European Corina Crețu, propulsat in aceasta poziție de PSD, dar aflată deja în campanie electorală pentru europarlamentare alaturi de un alt partid politic, dar și la absența cel putin ciudată a şefului reprezentanţei Comisiei la București.

“Deşi România nu îndeplineşte un singur criteriu dintre cele din tabloul de bord, Comisia Europeană s-a grăbit să introducă ţara noastră pe lista celor 13 ţări cu dezechilibre. Consider că aceasta dovedește încă o dată că de multe ori, la nivelul Comisiei se mimează dialogul și respectul față de cetățenii considerați de mâna a doua ai Uniunii și se aplică un dublu standard, fără ca cifrele să fie comparate cu cele din alte țări. Tot ce cerem este un tratament corect între state”; a mai declarat deputatul PSD George Vişan.

To Top