Politic

Deputatul PSD George Vișan: „PNL anulează procedurile pentru autostrăzile Comarnic-Brașov și Tg. Neamț-Iași-Ungheni și șantajează alegătorii”

Deputatul PSD de Constanța George Vișan vorbește despre soarta proiectelor de autostrăzi, care în opinia sa par să fie blocate de Guvernul liberal.

Devine din ce în ce mai clar că PNL anulează sau blochează toate proiectele începute în guvernarea anterioară astfel încât PSD să nu obțină capital electoral în urma finalizării acestor autostrăzi.

Din ranchiună politică, PNL blochează proiectele de autostradă începute de PSD, care reușise să parcurgă procedurile pentru Autostrada Comarnic-Brașov, contractul urma să fie semnat în noiembrie 2019, iar lucrările trebuiau să înceapă în 2020. Prin anularea procedurii, PNL îi condamnă pe Români la cel puțin încă 4 ani de aglomerație pe Valea Prahovei.

Guvernul României sub conducerea PSD a cheltuit timp și resurse umane și materiale pentru a parcurge toate etapele necesare atribuirii lucrărilor pentru Autostrada Comarnic – Brașov și începuse aceeași procedură și pentru autostrada Tg. Neamț – Iași – Ungheni. Contractul pentru Comarnic – Brașov trebuia semnat în luna noiembrie 2019, iar lucrările ar fi trebuit început de partenerul privat în acest an. Însă una dintre primele acțiuni ale Guvernului Orban după instalare a fost să anuleze evenimentul semnării contractului cu partenerul privat.

Deloc de mirare, de vreme ce în urmă cu numai o lună, Ludovic Orban a declarat că îi este ruşine să vorbească despre autostrada Comarnic-Braşov, având în vedere istoricul acestui proiect”, precizând că Guvernul încă nu a luat decizia dacă acest tronson va fi finanţat de la bugetul de stat sau prin parteneriat public-privat (!?). Parti-pris-ul său este evident și dintr-o altă declarație, publică: ”Am demarat licitaţia şi în mod normal dumneavoastră trebuia să câştigaţi (Strabag – n.r.), nu consorţiul celălalt.” Iar seria declarațiilor stupefiante și șantajist-electorale a continuat zilele trecute. Întrebat dacă autostrada Comarnic-Brașov va fi realizată în cinci ani, Ludovic Orban a răspuns „Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil și pentru Sibiu-Pitești”. Așadar, competiția politică și electorală ar trebui suprimată, pentru ca PNL să câștige sui generis alegerile, un deceniu de acum încolo…

Concernul turco–chinez care a câștigat licitația și care a investit deja sume importante în proiect a anunțat că va da în judecată Guvernul pentru sumele pierdute și pentru afectarea reputației internaționale. Iar cei care vor plăti cu adevărat vor fi tot cetățenii României.”

Actualitate

To Top